0
Yeni geliştirilen bir teknoloji ile cep telefonunuzun şarjının hiç bitmemesi mümkün hale geliyor. Wysips ismindeki bu teknoloji ışığı elektriğe ceviriyor. Bu sayede telefonunuzun şarjı hiç bitmiyor. Sadece ışık dedik çünkü güneş ışığı olmasına gerek yok. Herhangi bir lambadan gelen bir ışıkla veya güneş ışığıyla ya da güçlü bir ay ışığıyla bile telefonunuzu şarj edebileceksiniz.

Wysips isimli bu, ışığı elektiriğe çeviren teknolojinin 2014 yılında kullanılmaya başlanması bekleniyor. Wysips'de ışığı toplayan kristaller kullanılıyor. Bu kristaller ışıkla birlikte etkileşime girerek elektrik üretmeye başlıyor. Teknolojinin telefonun hangi yüzetinde kullanılacağı ise hiç farketmiyor. Zaten %90 oranında şeffaf olan bu kristaller ekranda bile kullanılabilir durumda. Işığı elektriğe çeviren bu kristaller, elektriği direk olarak bataryaya götürüyor. Bu sayede cihazınız sürekli şarj alıyor.


Yapılan ilk deneylerde bu kristaller 10 dakikalık ışığa maruz bırakılıyor. Bu 10 dakikada batarya ömrünü 4 dakika uzatmayı başaran Wysips için geliştirme çalışmaları yapılıyor. Bu süre daha çok uzarsa, cep telefonlarımız için daha verimli olacağı kesin. Şarjınızın hiç bitmemesi hayal gibi değil mi?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top