0
İnternette bilgilerinizin güvenliği için oluşturulan çeşitli yazılım ve kodlar, hem çeşitli güvenlik programlarıyla hem de internet sitelerinde ön tanımlı olarak yüklenmiş bir şekilde hizmetimize sunulmuştur. İnternette veri güvenliği, ülkemizde çokta bilinen bir durum olmasada gerçekten önemlidir. Özellikle internete online işlem yapanlar, internet bankacılığı gibi hizmetleri kullananlar için online güvenlik çok önemlidir. İddialara göre Abd'nin 10 yıldır bu durumu kendi lehine çevirmek için çalıştığı söyleniyor.

Abd'nin çeşitli kişilerin bilgilerini elde etmek için büyük internet şirketlerine sıksık talepler ilettiğini biliyoruz. Bunlardan bir kaçı Google, Microsoft ve Facebook. Buralarda hesabı olan insanların bilgilerini talep eden Abd hükümeti elbette bu şirketlerden istediğini alıyor ve zaten şirketlerde bunu açıklıyorlar. Abd işleri daha da hızlandırmak istiyor olacak ki bütün herşeyi kendi yönetmek için çalışmalarını 10 yıldır sürdürüyor.


Çeşitli teknoloji şirketleriyle anlaşmalar yapıp, yazdıkları güvenlik yazılımlarına arka kapılar ekleten Abd hükümeti buralarda kişi bilgilerine erişebilmekteymiş veya amacı bu şekildeymiş. Ayrıca bir diğer iddiaya göre, kişilerin dijital bilgilerini elde etmek için süper bilgisayarlar kurulmuş ve sırf bu iş için çalıştıkları söyleniyor. Bilgiler Abd eski güvenlik analisti Edward Snowden'a ait. Ortaya çıkardığı belgelerle iddialarıda kanıtlamış görünüyor. Belgelerde yer alan ifade aynen şu şekilde; "NSA, son derece yaygın olarak kullanılan internet şifreleme teknolojilerini kırmak amacıyla son on yıl içinde son derece atılgan ve çok yönlü bir çalışma yönetti"

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top