0
Oyun sektörünün ülkemizde, diğer ülkeler göz önüne alınınca çok geliştiği söylenemez. Öyle ki bazı oyunlar veya bazı konsollar ülkemizde satışa bile çıkmıyor. Bir online oyun piyasaya çıktığı zaman Türkiye, satış yapılacak ülkeler arasında yer almıyor. Bu durum oyun sektöründe çokta gelişme kaydedemediğimizin göstergesi. GameX 2013 ise oyun ve oyuncu açısından ülkemizde durumun ciddi manada değiştiğini gösteriyor.

GameX'ten gelen haberlere göre fuara katılım geçmiş senelere göre çok arttı. İlk gün fuarda kuyruk oluştuğunu görmek herkesi memnun etti. Bir çok kişi fuara katılan yeni oyunları denemek için fuara akın etti. Bununla birlikte ödüllü yarışmalar ve e-spor turnuvalarıyla da herkesin ilgisi çekildi.


GameX 2013'ün en kalabalık gününün ise bugün yani 8 Eylül Pazar günü olması bekleniyor. Bugün GameX 2013 son buluyor ve fuar yetkililerinin belirttiğine göre harika bir kapanış günü olacak. Hem tatil olmasından hem de kapanış olmasından dolayı görüşmemiş bir kalabalığın fuarda buluşması olasılıklar dahilinde.

Fuara gidemeyeneler ve bugün orda neler olup bittiğini merak edenler Twitter'dan #oyunageldik hashtagi ile canlı olarak haberleri takip edip sohbete katılabilirler. Bugün'ün en büyük etkinlikleri ise final turnuvaları ve cosplay gösterileri olacak. GameX 2014'te daha kalabalık ve daha heyecanlı bir fuar bekliyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top