0
Türkiye’de ehliyetler değişiyor. 101 TL ödeyeceğiz. Değerli kağıt bedeli denilen bir ücret alınacak. Bu bedel de 101 TL. 

TBMM’de ele alınan konu ehliyetlerin süreli olacağına işaret ediyor. Ehliyetler 5 ya da 10 yıl süreyle sürekli değişecek. Bu yenileme sırasında sürücünün sağlık durumları kontrolden geçirilecek. Sağlığı ehliyet alırken iyi, ancak sonradan sürücülük yapmaya uygun olmayan kişilerden ehliyetleri alınacak ve bir daha ehliyet verilmeyecek. 

Uygulama gerekli bir uygulamadır. Çünkü ehliyeti alıp sonradan sağlığı bozulan kişiler trafikte araba kullanıyorlar. Herkesin hayatını tehlikeye atıyorlar. Ancak 101 TL fiyat uygulaması için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Çünkü ehliyet gibi bir plastik parçasını yenilerken 101 TL masraf olmuyor. Gereksiz. Zaten çıkartırken bu paranın 4 katını veriyoruz. Bir kez daha bu parayı vermek istemiyoruz. Tabi bu tür düşünce taraftarı da vermek istemiyor. Bakalım bu işin sonucu ne olacak? Muhalefet bu konuda itirazlarını hükümete sunmuş, ancak ne kadar işe yarar bilinmez.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top