0
Age Of Conan: Unchained oyunundan bahsederken ilk söylenmesi gereken müthiş atmosferidir. Hikaye'nin Robert E'dir. Conan hikayesini ve atmosferi oyunu oynamasanızda tahmin edebilirsiniz. Zira Conan dizileri ve filmleri ile büyümüş bir toplumuz. Aynı atmosfer aynı fantastik hikaye. Age Of Conan: Unchained'de oyuna bol bol kan da eklenmiş. Bu açıdan yetişkinlere yönelik bir oyun olduğunu söylemek gerek. Kan görmekten hoşlanmayan yetişkinlerdenseniz sizde hiç bulaşmayın ya da düşük grafiklerde oynamayı deneyebilirsiniz.


Age Of Conan: Unchained Grafikler


Oyunun grafik motorundan ve grafiklerinden de bahsetmek gerekli. Zire bir çok oyuncu ilk etapta grafiklere önem vermektedir. Kötü grafiklere ve karakter detaylarına sahip oyunların uzun süre yaşayamadığını söylemek pekte doğru olmasada (ör: World Of Warcraft) diğer yönleri güçlü olmayan ve gerçekten çağ dışı grafiklere sahip oyunlar çabuk silinip gitmekteler. Age Of Conan: Unchained kaliteli bir grafik motoruyla kaliteli bir görüntü elde edilmiş bir oyun olarak karşımızda. Görsel efektler ve görüntüler cidden harika. Görüntü olarak herşeyi bulabileceğiniz oyun ciddi manada bu yönüyle sizi tatmin edecek.


Age Of Conan: Unchained Free To Play


Aslında ilk başta söylenmesi gereken diğer özelliği free to play (f2p) olması. Elbette diğer bütün ücretsiz oynanabilen f2p oyunlar gibi Age Of Conan: Unchained'de premium hesaplara göre diğer hesapları kısıtlama yoluna gidiyor. Yani oyundan gerçek zevk almak ve gerçekten başarılı olmak istiyorsanız, bunun yanında ben bu oyunu uzun süre oynarım diyenlerdenseniz mutlaka premium olmalısınız. Oyunun free to play olması tanıtımdan başka bir şey değil. Daha fazla insana oyunu tanıtmak amacıyla bir çok oyun yapımcısının seçtiği f2p yöntemini Age Of Conan: Unchained'da FunCom şirketide kullanmış.

Age Of Conan: Unchained Premium


Age Of Conan: Unchained Premium hesaplara verilen ayrıcalıklara kısaca bir değinecek olursak;
  • Tüm sınıflar kullanılabilir,
  • Tüm raidlere girebilirsiniz, Siegelere katılabilirsiniz,
  • 80 level karakterin olduğu hesaplarda açılan diğer karakterler 50 levelden başlar
  • Offline seviye atlama özelliği kazanırsınız. 3 günde 1 seviye...

Dediğimiz gibi gerçekten zevk almak isteyenlerin ve hızlı gelişim kaydetmek isteyenlerin mutlaka Premium hesap almaları gerekmektedir. Kısıtlamalardan kendinizi toparlayamaz ve zevk alamaz hale gelirsiniz.


Content
Free
Premium
Character Classes
Full access
Full Access
AC:HA Adventure Zones
Full access
Full access
    AC:RotG Adventure Zones
Gateway to Khitai
Full Access
Dungeons
Full access
Full Access
Raids
2 available
Full Access
Sieges
Unavailable
Full Access
Personal Bank Space
50%
Normal
Character Slots
2 (max 18)
8 (max 18)
Guild Renown
Full access
Full access
Alternative Advancement
Unavailable
Full Access
Mount Training
Basic Only
Full Access
Offline Levels
Unavailable
Normal Gain
Veteran Points
Unavailable
Normal Gain
Item Shop Discount
None
10%

Age Of Conan: Unchained Sınıflar


Rogue: Roguelar genelde her oyunda benzer özelliklere sahip tam bir DPS sınıfıdır. Yüksek hasara rağmen düşük savunmaya sahiptir. Oyun tarzı zarar almadan acilen kesmek rakibe nefes aldırmamak yatar ve kendisi o şekilde dizayn edilmiştir. Savunmasını ise gizlenme ve hasarlardan kaçma şeklinde yapıyor. Haraketli ve seri bir sınıftır. Gerçekten tarzı olanların harikalar yaratbildiği sınıftır ama herkes oynayamaz. Bu sınıf altında Assassin, Ranger, Barbarian şeklinde 3 sınıf seçilebilir.

  • Barbarian: Bu sınıfı Cimmerian, Aquilonian raceleri yani ırkları seçebilir. Kullandığı silahlara gelecek olursak;One-handed edged, one-handed blunts, two-handed edged, two-handed blunts, bows, thrown weapons, and dual wielding şeklindedir. Düşmana nefes aldırmama konusunda uzmandır. Düşmana yeteneklerini kullandırmadan onu kesmek isteyenlerin tercih ettiği bir sınıftır.
  • Assassin: Aquilonian, Stygian ırklarının seçebildiği bu sınıfın kullandığı silahlar Daggers, crossbows, and dual-wielding'dir. Rakibini zehirlemek veya armorunu düşürmek gibi taktiklerle oynamak isteyenler bu sınıfı seçebilirler.
  • Ranger: Cimmerian, Stygian, Aquilonian ırkları tarafından seçilebilir ve One-handed blunts, one-handed edged, daggers, bows, crossbows, and dual-wield gibi geniş bir silah yelpazesi vardır. Uzaktan savaşlarda daha iyi hissedenler bu sınıfı seçebilirler. Bu sınıf ayrıca kılıç ve topuz gibi silahlarla yakın dövüşe de girebilir fakat uzmanlığı uzaktan savaştır.

Soldier: Savunma ve saldırıda dengeli bir sınıf olup tank yetenekleri vardır. Hibrit olabilir. Tam saldırı veya tam savunma konusunda, yani uzmanlaşma konusunda sıkıntı yaşayabilisiniz. Bu tür sınıflar tam anlamıyla herkesin kendini göstermeyi başardığı ve belli bir yere gelebildiği basit sınıflardandır. Guardian, Dark Templar, Conqueror sınıflarına ayrılır.

  • Guardian: Aquilonian, Cimmerian ırkları tarafından seçilebilen bu popüler sınıf One-handed edged, one-handed blunts, polearms, crossbows, and thrown weapons silahlarını kullanır. Savunma için çok önemli bir sınıf olabilir.
  • Dark Templar: Aquilonian, Cimmerian ırkları tarafından seçilebilir ve One-handed edged, one-handed blunts, crossbows, and thrown weapons kullanabilir. Kendilerini ve dostlarını iyileştirme yetenkleri vardır.
  • Conqueror: Aquilonian, Cimmerian ırkları tarafından seçilebilir.One-handed blunts, two-handed blunts, one-handed edged, two-handed edged, crossbows, thrown weapons, and dual wielding gibi geniş bir silah yelpazesi vardır. Saldırı konusunda uzmanlaşmak isteyenlerin seçmeleri gereken sınıflardan biridir.

Mage: Diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da mage hasar üstüne kurulu bir sınıftır. Rogue gibi oynaması zordur. Defansı en düşük sınıflardan biridir. Sadece saldırı yaparak hayatta kalabileceğiniz bir sınıf olarak karşınızda. Necromancer, Herald of Xotli, Demonoglist mage ile oynayabileceğiniz alt sınıflardır.

  • Necromancer: Stygian ırkının seçebildiği sınıf Daggers, crossbows, and thrown weapons kullanarak savaşır. Kara büyü ve cesetlerle savaşabileceğiniz bu sınıfta gerçekten kötülüğü göreceksiniz.
  • Herald of Xotli: Yine Stygian ırkının seçebileceği bu sınıf Two-handed edged, crossbows, daggers, and thrown weapons kullanarak savaşa girer. Büyü ve silahın mühteşem karışımı için bu sınıf idealdir.
  • Demonoglist: Stygian ırkının seçebildiği ve Daggers, crossbows, and thrown weapons kullanabilen sınıf büyüye adapte olmuştur ve elementlerle hayatta kalır. Büyü yapmayı sevenlerin mutlaka denemeleri gereken muazzam bir sınıf olarak sizi bekliyor.

Priest: Gruplarda aranan sınıf olma özelliğini gösteren Priest saldırı olarak çok çok güçlü bir sınıf olmasada savunma olarak biraz gelişmiş görünebilir. Genelde dengelidir. Bu sınıfta Priest of Mitra, Bear Shaman, Tempest of Set alt sınıfları bulunur.

  • Priest of Mitra: Aquilonian ırkının seçtiği ve One-handed blunts, one-handed edged, daggers, crossbows, and thrown weapons gibi geniş bir silah yelpazesine sahip Priest of Mitra hafif zırh giyer. (Light Armor). Sağlık güçleri vardır ve kendini, dostlarını yeniler. Aynı güçleri düşmanlarına zarar vermek için kullanır. Zindanların vazgeçilmezidir.
  • Bear Shaman: Cimmerian ırkından gelen bu sınıf Two-handed blunts, bows, crossbows, and thrown weapons silah çeşitlerini kullanır. Medium armor kullanan sınıf diğer priestler gibi iyileştirme güçlerine sahiptir. Diğer oyunlardaki Druid benzeri bir sınıf diyebiliriz.
  • Tempest of Set: Stygian ırkından gelen bu sınıf One-handed blunts, one-handed edged, polearms, daggers, bows, crossbows, and thrown weapons silahlarıyla mücadele edebilir. Hafif zırh giymelerine rağmen kalkanla harika olurlar. Diğer priestler gibi iyileştirme yeteneklerine sahiptirler ve büyüyü seveler.

Bu sınıfları gördüğümüz oyunda gerçekten sınıf bolluğu var ve bildiğimiz oyunlardan farklı bir sınıf kombinasyonu mevcut.

Age Of Conan: Unchained Sistem Gereksinimleri


  • OS: Windows XP / Vista / 7 ve üstü
  • İşlemci: 3Ghz Pentium IV ve üstü
  • Ram: 2 GB
  • Ekran Kartı: Shader model 2.0 ve 128 MB RAM: NVIDIA GeForce 5800 or ATI 9800 ve daha iyisi
  • DirectX®:9.0c
  • Hafıza: 30 GB HD
  • Ses: DirectX 9.0c compatible
  • Diğer Gereksinimler: İnternet bağlantısı


Age Of Conan: Unchained Nasıl Satın Alınır?


Oyunun oldukça pahalı olduğunu söylemekte fayda var. Şimdi, Age Of Conan: Unchained satın alma durumu biraz farklı. Oyuna ücret ödemiyorsunuz fakat aylık ödeme yapıyorsunuz. Örneğin World Of Warcraft oyununda hem oyunu satın alırken para ödüyorsunuz hem de aylık abonelik ücretsinizi ödeyerek oyuna bağlanabiliyorsunuz. Age Of Conan: Unchained'de durum biraz farklı burda oyunu her türlü oynayabilmenize rağmen bazı özellikleri kullanabilmeniz için aylık ödeme yapmanız lazım. Bazı oyunlarda da oyun ücretli olmasına rağmen aylık ücreti yoktur. Örnek olark Guild Wars 2 verilebilir.

Age Of Conan: Unchained'e isterseniz kendi sitesi üzerinden premium üye olabilirsiniz. http://register.ageofconan.com/ adresinden gidip üye olduktan sonra kendinize ait sayfaya girersiniz. Ardından 1, 3, 6 ve 12 aylık üyelik seçeneklerinden birini seçin. Kredi kartıyla ödeme yapın. Uzun süreli üyeliklerin daha ucuza geldiğini söylemek lazım fakat ne kadar oynayabileceğinizi bilemediğinizden 1 ve 3 aylık seçenekler daha cazip gelebilir.


Steam ile satın almak isteyenler SteamAge Of Conan adresini ziyaret edebilirler. Burdan yaptığınız zatın almadan sonra size verilen kodu http://register.ageofconan.com/ adresindeki sol tarafta bulunan key girme bölümünden üyelik işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Oyunla ilgili detaylı bilgi isteyen veya fikirlerini beyan etmek isteyenler lütfen yorum yapınız...



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top