0

Akıllı telefonlar artık çok oldu diyenler var. Haklı sebepleride var. Akıllı telefonların tehdit ettiği bir sektör daha belirlendi. Oyun konsolları. Şu an gerçekleşmekte olan Oyun Geliştiricileri Konferansında yapılan anket onuçları ilginçti. 2500 kişi üzerinde yapılan ankette bu kişilerin %58'nin ilerde sadece akıllı telefonlar için oyun geliştiricekleri ortaya çıktı. Bu durum ciddi manada oyun konsollarını ve bilgisayarları tehdit ediyor.

Akıllı telefon ve tabletler baktığınız zaman uzun süredir laptop fiyatlarını son derece düşürmüş durumdalar. Fiyatları düşürmek istemeyen üreticiler ileri düzey laptoplar üretmeye başladılar. Bu durum sadece akıllı telefonlarında suçu değil elbette. İş hayatının zorlaşması ve artık çalışmaktan insanların hiç boş vaktinin olmaması da akıllı telefon ve tablet kullanımını tetikliyor. Bu durum elbette bilgisayar piyasasını çok etkiliyor.

Akıllı telefon ve tabletler şimdi de oyun konsollarını etkileyecek gibi görünüyor. Geliştiricilerin yarısından fazlası bundan sonra mobil uygulama ve oyun geliştirmeye yönelecek. Bu durum Sony, Microsoft ve Nintendo gibi konsol devlerini çok etkileyeceğe benziyor. Maliyetlerde işin içine girince işler elbette çok değişiyor.Call Of Duty gibi bir oyunun maliyeti 50 milyon doları bulmasna karşın en kaliteli bir mobil oyunun maliyeti 20 bin dolar civarı oluyor. Bu durum mobilin yükselmesinde en büyük etkiyi yaratıyor.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top