0
Yapılan araştırmalar sonucunda bazı bakterilerin enerji üretiminde kullanılabileceği ortaya çıktı. Araştırma İngiltere ve Amerika ortak buluşu. New York'taki bir gölden alınan bakteri örneklerinin çoğalmaya bağlı olarak elektrik ürettikleri bulundu.


Yapılan açıklamada göldeki demir ve manganez seviyesinin mevsimsel olarak değiştiği keşfedilmiş. Fakat buna neden olan şey bulunamamıştı ifadeleri yer aldı. Bunun yapılan deneyler sonucu bakterilerden kaynaklandığı vurgulandı. Bakteriler çoğaldıkça ortaya elektrik çıkıyor.

Araştırmanın lideri Dr Tom Clarke incelenen bakterinin bulunduğu ortamın mineral seviyesini değiştirdiğini biliyorduk fakat bunu nasıl yaptığını bilmiyorduk şeklinde açıklama bulundu. Şimdi bunuda bildiklerini vurgulayan Dr Tom Clarke bakterilerden enerji üretmenin mümkün olabileceğini savundu.


Bahsei geçen bakterilerin dünyanın bir çok yerinde bulunabildiklerini söyleyen yetkililer kaynakta sıkıntı olmayacağının altını çizdi. Bakterinin sentetik kopyasını yapan bilim adamları bakterileri minerallerle temasa geçirmiş. Sonuç olarak ortaya elektrik akımı ortaya çıkmış. Bununla birlikte bu durum kimyasal değişimide tetikliyormuş.

Yapılan açıklamalara göre bakterileri pil olarak kullanabiliriz. Bakteriler sürekli ve hızlı şekilde çoğalabildiğinden bu keşif çok önemli bir yenilenebilir enerji kaynağı olabilir. Gelişmeleri ilgi ile takip ediyoruz.

Yorum Gönder

 
tic
Top