0
Adsense Google'ın en çok kullanılan ve çok kazandıran bir hizmetidir. Adsense dünyanın en gelişmiş sanal reklam hizmetidir. Google'a göre iki çeşit Adsense kullanıcısı vardır. İlki reklam veren; ürün, hizmet ya da internet sitelerinin reklamını çeşitli internet sitelerinde ve arama motorunda yayınlatan bu kişiler daha fazla hit ya da gelir elde etmek amacındadırlar. İnsanlar sanal ortamda bu reklamları görüp tıkladığında verilen ürün ya da hizmetten haberdar olurlar. Reklama tıklandığı anda tıklama başı ücret reklam veren tarafından Google'a ödenir.

İkinci Adsense kullanıcı reklam alan yani reklam yayınlayandır. Bu kişiler internet sitelerinde Google Adsense arayüzünden aldıkları reklam kodlarını internet sitelerin koyarlar. Belirledikleri kriterlerde reklamlar internet sitelerinde o kişinin referansıyla görünür. İnternet sitesinde bu tür reklamları gören ilgili kişiler reklama tıkladıklarında reklam veren Google tıklama başı para öder. Google'da reklamı yayınlayana tıklama başı para öder.

Adsense ile ilgili diğer detaylar...

Adsense dünya çapında yaygın bir reklam hizmetidir. Metin, görsel ve video şeklinde çeşitleri vardır. Dünyanın en çok kazandıran reklam hizmetlerinden biri olan Adsense'i kullanabilmek için zorlu bir başvuru sürecinden geçmelisiniz. Adsense hesabı nasıl alınır yazımızda bu süreci bilinçli bir şekilde olumlu sonuçlandırabilirsiniz.

Adsense reklamları kendine has scritlerle oluşturulur. Adsense hesabınızdakir reklamlarım bölümünde bir reklam oluşrurup kodunu alabilirsiniz. Kodları eksiksiz yapıştırmalı üzerinde oynama yapmamalısınız. Adsense kodlarını aynı sayfada 3 kere kullanabilirsiniz. Sınırsız şekilde kullanmanız hiç bir şey ifade etmez. Aynı sayfada sadece 3 reklam görünecektir.

Yorum Gönder

 
tic
Top