0
Her yıl daha çok ilerlemeye devam eden cep telefonu sektörü oldukça güçlendi. Bazı markalar birincilik için kapışırken, bazıları sondan ikinci olmaya razılar. 

2012 yılına büyük umutlarla giren cep telefonu firmaları, tanıtımlarını güzel ve etkili bir şekilde yapmaya çalıştılar. Ancak birçok cep telefonu firmasının tanıtım işlemleri bir işe yaramamış anlaşılan. Şu an hayal kırıklığı içinde olan cep telefonu firmaları 2012 yılında hiç mi hiç memnun değil. 

Bütün cep telefonu firmaları da 2012 yılına beddua eder durumda değil. Örneğin Android. %50.9 oranıyla 2012 yılının en çok kullanılan akıllı telefonlarından. 

Apple da Android’in ardından geliyor. %31’luk oranla 2. Durum böyle olmasına rağmen Apple dünyaya göre hala önde. 
Bu yılın en şanssızlarından biri oldu BlackBerry. 2012 pastasının %11’lik dilimini kaplıyor. İstediği başarının yarısını bile elde edemeyen BlackBerry durumundan hiç memnun değil. 

Nokia zaten yerlerde. Çok hızlı bir düşüş yapan Nokia Symbian işletim sisteminden vaz geçse onun için çok iyi olacak. Çünkü 2012 yılının pastasında %1.1’lik bir dilime sahip. 

2012 yılının verileri genel olarak böyle. Bu sonuçlar ComsCon’un dünya çağındaki tüm akıllı telefon sahiplerinin verilerine göre gerçekleştiriliyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top