0

Microsoft tablet üretiyor. Microsoft tabletlerin adı Surface olacak. Surface tabletler iki farklı seçenekle sunulacak: İntel veya ARM... Microsoft Surface'te kendi işletim sistemi Windows 8'i kullanacak. Bu diğer Windows 8'e uyumlu üretilmiş tabletlere rakip olacağı manasına geliyor. Bu açıdan teknoloji danışmanlarınca yapılan yorumlara bakıldığında Microsoft tabletleri için bir işletim sistemi ücreti ödemeyeceği için diğer Windows 8 için tablet üreten şirketleri kızdırabileceği söyleniyor. Microsoft en önemli rakibi olarakta elbette Apple'ı listeye koymuş.

Teknoloji danışmanlarında yapılan yorumlar Apple ve Microsoft'un tablet donanımı açısından başa baş gittiğini belirleyici en önemli etkenin fiyatlar olacağını işaret ediyor. Surfaceler kendi office ve photoshop programları ile gelecek. Yapılan açıklamalara göre Surface Tablet'in profesyoneller için üretildiği konuşuluyor.

Birkaç detaya yer verelim isyitoruz;
  • 10.6inc ekran boyutu
  • Magnezyum kılıf
  • 9.3mm kalınlık
  • Dijital mürekkep kalem teknolojisi
  • 32 ve 64 GB bellek seçenekleri


Yukarıdaki özellikleri göz önüne aldığımızda Surface tabletlerin iPad'den daha büyük ekrana sahip olduğu ve daha ince olduğu açık. Bununla birlikte tek dez avantajının iPad'den daha ağır olması. Kullanılan donanım bakımından değerlendirme yapıldığında da iPad ile başa baş bir rekabet olacağını düşünen teknoloji danışmanları belirleyici en önemli faktörün fiyat olacağı konusunda hem fikir.

Yapılan olumsuz yorumlara yer verecek olursak bazı uzmanlar cipset seçeneklerinin kullanıcıların kafasını karıştıracağını düşünüyor. Kullanıcıların özellikle cipsetler hakkında bu kadar çok düşünmeye alışık olmadığını söyleyen uzmanlar bunun Microsoft'a zarar vereceğini düşünüyorlar. Apple'ın bu konuda mantıklı haraket ettiğini ve çok fazla seçenek sunmadığını, sunduğu seçeneklerinde çok basit olduğunu vurgulayan uzmanlar Micrsoft'un dikkatli olması gerektiğini düşünüyor. Apple iPadlerde bağlantı, bellek ve siyah veya beyaz gibi çok basit ayrıma gidiyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top