0

Youtube'un geçtiğimiz senelerde yayınladığı Şeffaflık Raporuna dayanarak ülkeler bazında talep edilen video kaldırma isteklerini karşılaması gerekiyor. Ülkemizden Youtube'a kaldırması için 88 video gösterildi; ama Youtube isteklerimizi dikkate almayarak sadece bir videoyu sildi. Ülkelere özel uygulama yapan Youtube Amerika'nın isteklerinin hemen hemen hepsini karşılarken başka ülkelerinkini isteklerini pek önemsemiyor.

Amerika 6300'den fazla videonun Youtube'tan kaldırılmasını talep etti ve videoların 5800'den fazlası kaldırıldı. Türkiye ise sadece 88 videonun kaldırılmasını talep etmesin rağmen sadece 1 video kaldırıld. Bu durum yayınlanan şeffaflık raporunun hiçte şeffaf olmadığını ortaya koyuyor.
Sadece Türkiye değil. Aynı sıkıntıyı çeken başka ülkelerde var. Örneğin Rusya'nın hiç bir isteğini göz önünde bulundurmayan Youtube Macaristan'a da aynı muameleyi yaptı.

Diğer ülkelerin video kaldırma isteklerinin hemen hemen yarısından fazlasına cevap veren Youtube'un başı devletlerle cidden belaya girebilir. Durumla ilgili çıkan haberlerde dünya basını Google'ı çeşitli sözlerle eleştirdi.umarız Google Youtube ile yaptığı bu yanlışları düzeltir. Zira son zamanlarda rakipleri güçlenmeye başladı.

Yorum Gönder

 
tic
Top