1
Asrın en çok kullanılan teknolojik cihazlarından biri olan bilgisayar zirvedeki yerini koruyor. Her ihtiyacımızı karşılayan bilgisayar elimizden düşürmediğimiz tek şey. 

Bilgisayarın en çok kullandığımız donanımından biri olan klavye en çok elimizin değdiği yerlerden biri. Fare de öyle. Ancak fare klavye kadar mikropları muhafaza edecek kapasiteye sahip değil. Genelde üstü kapalı. Birkaç yer dışında. Bu nedenle klavye bünyesinde daha çok mikrop tutuyor. Bu nedenle klavyeyi temizlemek gerekiyor. Tuşların aralarını, ıslak mendille ya da klavyeyi hijyenik yapacak başka bir şeyle silmek gerekiyor.

Parmaklar en çok mikrop toplayan organımız. Çünkü her şeye onlarla dokunuyoruz. Sonra o her şeye dokunduğumuz parmaklarımız ile klavyeye dokunuyoruz. Sürekli dokuna dokuna orada mikroplar birikiyor. Temizlenmezse çeşitli hastalıkların sebebi oluyorlar. 

Klavyenin arasına kaçmış olan ekmek kırıntıları vs. nesneleri orada tutmadan temizleyin. Ellerinizi sık sık yıkayın. Başkalarının bilgisayarına mecbur kalmadıkça oturmayın. Ya da kendi bilgisayarınız herkes tarafından kullanılmasın. Eğer bunlara dikkat ederseniz bilgisayar klavyesi yüzünden hastalanmaktan kurtulursunuz.

Yorum Gönder

 
tic
Top