8
Dünyanın en kaliteli ve en çok kullanılan ücretsiz blog hizmetlerinden biri olan Blogger'ın yorum formunu hepimiz biliyoruz. Bir çok sistemin yorum formuna göre hem pratik, hem hızlı hem de okuma açısından kaliteli. Şimdi bu yorum formunu görsel hale getirmeye çalışacağız. İşlemleri sırasına göre uygularsanız hiç bir problem yaşamadan yorum formunuzu hem görsel olarak destekleyecek hem de arka plan ekleyeceksiniz.
  • İlk yapmamız gereken blogumuzun yönetim panelinden şablon kısmına gelip HTML düzenleme kısmını açmak. Widget şablonlarını genişlet deyin, bu sayede bütün kodlarınız görünebilir olacak
  • ]]></b:skin> kodunu CTRL+F ile aratıp bulun ve üstüne aşağıdaki kodu yapıştırın;

#mybtips-form iframe{ background:#ffffff url(Resim Linki Buraya Gelecek) repeat; border:1px solid #ddd; -moz-border-radius:6px; -webkit-border-radius:6px; box-shadow: 5px 5px 5px #CCCCCC; padding:5px; font:normal 12pt "ms sans serif", Arial; color:#ffffff; width:560px; height:213px !important; } #mybtips-form a{ color:#fff; }

  • <div class='comment-form'> kodunu bulun. Blogunuzun yapısına göre değişmekle birlikte 2 tane olabilir. Ne kadar bulursanız <div id='mybtips-form'> kodu ile değiştirin.
Yukarıdaki kodumuzda Resim Linki Buraya Gelecek yazan kısma backgroundda kullanmak istediğimiz resmin Direct Linkini koymalısınız. Resminizi Tinypic sitesine upload edebilirsiniz. Formun görünüşünde düzenlemeniz gereken alanlar olabilir. Özellikle genişlik kısmı blogunuza uydurulabilir. Width:560px; height:213px ayarlarıyla oynayarak blogunuza uygun şekilde formu düzenleyebilirsiniz. Arka planda kullandığınız resminde kullandığınız boyutlara uygun olması gereklidir. Biraz daha büyük olmasını tercih edebilirsiniz. Çözemediğiniz bir sorun olduğunda yorum kısmından bildirebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
tic
Top