0

Microsoft’un ARM tabanlı cihazlar ve tabletlerde yüklü Windows 8lerde sadece Internet Explorer çalışmasına izin verecek olması iki rakibini de kızdırdı. Google Ve Mozilla Microsoft’u çok sert bir dille eleştirirken Mozilla tarafından “ Karanlık Çağlara Geri Dönüyoruz ” açıklaması geldi. Microsoft suçlamaları kabul etmeyerek zorunlu bir düzenleme olduğunu savunuyor.

Mozilla’nın açıklamalarına göre Microsoft, ARM tabanlı cihaz ve tabletlerde çalışacak Windows 8'lerde tek alternatif olarak Internet Explorer'ın çalışmasına izin verecek. Bu durum diğer iki büyük tarayıcının canını fena halde sıkmış durumda. Microsoft durumu, "ARM'ın limitlerine takılmamak" şeklinde savunsa da Mozilla bu açıklamayı gerçekçi bulmuyor.

Durumu basit bir şekilde aktarmak gerekirse Windows 8 iki farklı arabirimle geliyor. Windows Classic ve Metro. Microsoft bu sınırlam

Google’ın da durumdan hoşnut olmadığını ve büyük tepki verdiğini biliyoruz. Google’ın Chrome’u bildiğiniz gibi çıktığı ilk günden beri emin adımlarla ilerliyor. Her geçen dönem kullanım oranını arttıran Chrome Windows 8’de karşılarına çıkacak bu uygulamadan acaba zarar görecek mi çok merak ediyoruz.

Bir çok insan zaten bu gibi bir uygulamayı uzun zamandır bekliyordu. Microsoft sanırım kullanıcı tepkilerinden tam manasıyla kendi tarayıcısını ön plana çıkartamayacak. Ama Windows 8 işletim sisteminde Classic arabirimini kullanacak kişilere bu kısıtlamayı getirdi. Bu durum acaba IE’nin her geçen gün düşen kullanıcı oranlarına yükselmeye sebep olacak mı göreceğiz. Bu gibi baskılar sonucu internetin her alanında kolu olan Google’dan belki bir işletim sistemi bile bekliyoruz. Bakalım neler olacak… 

Yorum Gönder

 
tic
Top