0

Piyasalarda belirsizliğin olduğu dönemlerde yatırımcılar güvenli liman arayışına giriyorlar. Özellikle finansal piyasalarda kaos ortamın olması risk-off durumunu beraberinde getiriyor. Bu gibi dönemlerde yatırımcılar Altına sığınıyorlar. Fakat bunun dışında ABD tarafında yaşanan gelişmeler değerli metalin hareketinde belirleyici olabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Aralık ayı faiz artışı olasılığının iyice artmasından sonra dolar endeksinde keskin bir yükseliş yaşandı. Bunun sonucunda ise değerli metalde önemli destek seviyeleri alındı ve çözülme derinlik kazandı. Değerli metalde geri çekilmenin devam etmesi için ABD tahvillerindeki yukarı yönlü hareketin devam etmesi ve ABD verilerinin beklentileri karşılaması gerekiyor.

Forex piyasalarında işlem yapan yatırımcıların önümüzdeki dönemde ABD tarafında yaşanılacak olan gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekiyor.
Önümüzdeki dönemde siyasi belirsizliklerin artması değerli metalde yeniden alıcıları devreye sokabilir fakat Fed'in faiz artışlarına kademeli olarak devam etmesi durumunda ise sarı metalde ayıların pençesi çok daha keskin bir hal alabilir. Altında direnç olarak 1200, 1240 ve 1270 seviyelerinin önemli direnç olarak çalışmasını bekliyoruz. Düşüşlerde ise 1170, 1140 ve 1120 seviyelerini destek olarak dikkate alabilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top