1
Bilimlerin gelişmesi için bazen tehlikeli şeyler yapmak gerekir. Tıpkı Norveçli fizikçi Andreas Wahl gibi. Andreas Wahl suyun altında kendine ateş ederek suyun altında silah ateşlendiğinde ne olacağı konusuna açıklık getirdi. 


Havadan daha yoğun ve ağır olan suyun altında silah ateşlense sizce ne olur? Mermi hedefe ulaşır mı, yoksa yarı yolda hızını kaybedip aşağı düşer mi? Bu soru bu zamana kadar yanıtlanmamıştı. Ancak Norveçli fizikçi Andreas Wahl kendini tehlikeye atarak suyun altında kendine doğrulttuğu tüfekle kurduğu sistem üzerinden ipi çekerek silahı ateşledi ve bir bilinmez daha bilinir oldu. Mermi kısa bir mesafe yol aldıktan sonra dengesini kaybederek yalpalamaya başladı. Bundan sonra ağır ağır yere düşmeye başlayan mermi sonunda yere çakıldı. Deneyin sonucunda anladık ki silahın dibinde değilseniz mermi size ulaşamıyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Bu videoyu ilk defa seyrettiğimde çok ilginç bulmuştum. Ama sonrasında related kısmından bunun gibi videolara baktığımda aslında adamın gerçekten risk almadığını anladım. Çünkü bundan önce defalarca su altında ateş edilme videosu çekilmiş ve mermi maksimum 1 metre gitmiş. O yüzden bunun pek bir risk taşımadığını düşünüyorum

    YanıtlaSil

 
tic
Top