0
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan kötü haberler sonunda tatlıya bağlandı. Twitter – Twitpic savaşı sona erdi. Twitter, bu fotoğraf servisini satın alacak ve açık kalmasını sağlayacak. Şunu belirtmek lazım ki Twitpic artık kullanılmayacak. Yani yeni fotoğraflar yükleyemeyeceksiniz. Twitter satın almayı sadece eski fotoğraflar yerinde kalsın diye yaptı.

Gayet mantıklı olan satın alma neticesinde Twitter üzerinde bir sürü kırık link oluşması engellendi. Bildiğiniz gibi TwitPic insanların Twitter hesaplarıyla entegre oluyor ve buradan yaptığınız paylaşımlar aynı zamanda Twitter hesabınızda da paylaşılıyordu. TwitPic'in kapanması, bu bağlantıların kırılmasına neden olacaktı. Bir zamanlar TwitPic'in ne kadar popüler olduğunu düşünecek olursak Twitter'ın buna müsaade etmesi olanaksızdı.

Twitpic anlaşma haberini kendi sitesi üzerinden duyurdu. Eklenmesi gereken son şeyler ise; Twitpic'in mobil uygulamalarınında kullanılmaz olacağı. Zira uygulamalar mobil marketlerden de kaldırılacak. Eğer fotoğraflarınızı yüklemek için bu güne kadar Twitpic'i kullandıysanız bundan sonra başka bir alternatif bulsanız iyi olur.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top