0
İnternetten dosya indirmenin en iyi yolu torrentir. Bir çok avantajı vardır. Bazı devavantajlarıda var. ilk önce bunlardan bahsedeceğiz. Torrent kullanmayanları torrente yönlendirmeye çalışacağız. Ve olumsuz yönlerine bir göz atacağız.
Neden torrent kullanmalıyım?
  • Daha hızlı dosya indirebilirsiniz.
  • Başkalarıyla dosya paylaşımı yapabilirsiniz.
  • Çok büyük dosya paylaşımı yapabilir sınırsız boyutta tek parça dosya indirebilirsiniz.
  • İstediğiniz zaman durdruabilir sonra devam edebilirsiniz.
Olumsuz özellikler
Bilinen en önemli olumsuz özelliği artık paylaşılmayan dosyaları indirmenin çok zor olması. Dosyalar hala serverda saklıdır ama başka biri dosyayı göndermedikçe sizin indirme hızınız hep düşük kalacaktır. Bu genelde popülerliğini yitirmiş dosyalarda görülen bir sorundur. P2p sistemlerin hepsi bu şekildedir. Dosyayı gönderen olduğu sürece 10 sene önce paylaşılmış bile olsa sorun yoktur.
1 – Bittorrent
Bu program bilinen en iyi torrent dosyası çekme programıdır. Bir çoğu bu arayüzü kullanmaktadır. Yani kullandığınız başka torrent programlarının da buna benzediğini görebilirsiniz. En profesyonel uygulamadır ve pro sürümü de vardır.
2 – uTorrent
Bittorent'e arayüz bakımından çok benziyor. Aynı özelliklere sahip. Hatta aynı programın farklı isimli alternatifi diyebiliriz. Elbette farklı kişiler tarafından geliştirildiği için bazı özel farklar mevcut. İkisini de deneyerek farkı hissedebilirsiniz.
3 – Vuze
Torrent indirmekle kalmayıp başka işlevleri olan program arayanlar için en güzel alternatiftir. HD video oynatabilir ve isterseniz rss okuyabilirsiniz. En iyi yaptığı işlerden birisi de elbette torrent indirmektir. Arayüz verdiğimiz diğer iki programa göre biraz karışık gelebilir.

Torrent kullanmak isteyenler, torrent çekmeye yukarıda verdiğimiz programlarla başlayabilir.

En iyi 3 torrent programı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top