0
Microsoft'un şu sıralar çok meşgul olduğunu ve Windows 9'u bir an önce piyasaya sürmeye çalıştığını biliyoruz. Bu ayın sonunda da geliştiriciler için göz atma sürümü yayınlanacak olan Windows 9 için Microsoft canını dişine taktı. Peki bu kadar çok çalışmanın, bir an önce Windows 9'u piyasaya sürmeye çalışmanın sebebi ne?

Windows 8 ve Windows 8.1'in kullanım oranlarına baktığınızda Microsoft'un alnına çalınan kara leke olan Windows 8 belasından neden bu kadar çabuk kurtulmaya çalıştığını anlayacaksınız. Özellikle çok büyük umutlarla gelen ve inanılmaz reklamlar yapılarak piyasada yer bulması için çabalanan Windows 8.1'e ait çok kötü istatistikler var.

Windows 7'den önce insanların en çok şikayet ettiği ve hatta nefret ettiği işletim sistemi Windows Vista bile Windows 8.1'in kullanım oranlarını geride bırakmış. Bu durum içler acısı durumu ortaya koymaya yetiyor. İşte istatistikler;
  1. Windows 7 - %50.98
  2. Windows XP - %17.34
  3. MacOSX - %7.55
  4. Windows 8 - %7.22
  5. Windows Vista - %3.98
  6. Windows 8.1 - %3.28
İşte acı tablo. Bu istatistikler, Microsoft'un neden Windows 9 için bu kadar hummalı bir çalışma içine girdiğini gösteriyor. Daha Windows 8.1 çok yeniyken neden bu kadar acele ettiklerini gösteriyor.

Windows 7 hala en iyi işletim sistemi. Windows XP desteği kesilmesine rağmen hala çok kullanılıyor. Siz hangisini kullanıyorsunuz ve sizce hangisi daha iyi?
Windows XP hala ölmedi

hangi işletim sistemi daha çok kullanılıyor?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top