0
Facebook, gizlilik kısmındaki önemli bir ayarı ortadan kaldırıyor. “Adını aratarak eni kimler bulabilir” kısmı Facebook gizlilik ayarlarında yer almayacak. Bizce Facebook bu ayarı, insanların aramaları sonuçsuz kalmasın diye yapıyor ama Facebook'tan yapılan açıklama başka. Facebook bu ayarın gerksiz olduğunu düşünüyor; çünkü zaten insanlar başka şekillerde de sizin profilinizi bulabiliyor.

İnsanlar, etiketlerle, sosyal ağ aramasıyla, herhangi bir grup aramasıya adınızı bulabiliyor. O nedenle bu ayara gerek duymayan Facebook acaba hata yapıyor olabilir mi? Sonuçta direk isim araması benim profilimi sonuçlarda çıkaracaktır ama birinin beni “Ankara'da yaşayanlar” şeklinde arama yaparak bulabilmesi küçük bir ihtimal. O zaman bu ayara ihtiyaç duyuyoruz.

Facebook insanların içini rahatlatacak bir kaç açıklama yaptı. İnsanların profilinizi bulması, onu görebilecekleri anlamına gelmiyormuş. Yani siz gizlilik ayarlarınızı yaptığınızda, profilinizdeki paylaşımları kimlerin görebileceğini belirlediğiniz de isminizi bulsalarda paylaşımlarınızı göremiyor ve sizinle iletişime geçemiyorlar. Peki isminin Facebook'ta hiç görünmesini istemeyenler? Arama sonucu bulunmak istemeyenler ne olacak?
Android için Facebook v18 alfa sürümü...


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top