0
Dünyayı çalkalayan iCloud saldırısının ardından Apple'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamadan anlaşılıyor ki Apple'ın hack işleminde tek bir suçu bile yok ve bütün sorunlar kullanıcıdan kaynaklı. Apple, saldırının genel bir icloud saldırısı olmadığını belirli kişilerin hesaplarına saldırı yapıldığını ve bu durum sonucunda hesabın ele geçirilmesinin gayet normal olduğunu açıkladı.

Apple yaptığı ilginç ve umursamaz açıklamada 40 saati aşkın araştırma neticesinde icloud ve find my phone uygulamalarında herhangi bir güvenlik açığı olmadığını tespit etti. Ele geçirlilen hesapların olta saldırı ya da şifre tahmin etme yöntemiyle çalındığı açıklandı.

Apple saldırılar karşısında kullanıcıları koruyamayacağını herkesin kendisini koruması gerektiğini gösteren açıklamalar yaptı. Apple tarafından alınan tek önlem parola denem sayısının 5'e düşürülmesi oldu. Ayrıca kullanıcıların kendilerini korumaları için güçlü bir parola seçmeleri ve çift adımlı giriş doğrulamayı seçmeleri öneriliyor.

Apple'ın iOS ve Macos için senelerdir aldığı şikayetleri dinlememesi ve açıklara müdahale etmemesi, geç müdahale etmesi başına hep problem çıkardı. Macos popüleriği arttıkça daha fazla saldırı almaya başladı. Apple, saldırılar karşısında hep çaresiz kaldı. Daha önceden iTunes üzerinden de bir sürü problem yaşayan ve hatta sebep olduğu zararları karşılamak için iTunes kullanıcılarına para dağıtan Apple bakalım daha ne kadar çaresiz kalacak.
FIFA 15 ne zaman çıkıyor, sistem gereksinimleri ne?

icloud saldırıları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top