0
Son zamanlarda mobil cihazlardan internete girenlerin karşılaştığı en ciddi zararlılardan birisi bir internet sayfasına gitmeye çalışırken onu engelleyen ve “gezintiye devam etmek için Android gezinti uygulamasını indirin” zararlısıdır.

İlk önce bu uyarıyı neden aldığınızı söylemek gerek. Sorun telefonunuzdan değil ağ bağlantınızdan kaynaklanıyor. Bu uyarıyı aldığınız zaman isterseniz telefonunuza format atın ardından hemen yine internete girmeye çalışın aynı uyarıyı alırsınız. Çünkü internete bağlandığınız wifi adresi zararlı tarafından kontrol ediliyor.

Aynı sorun 3G ile bağlananlarda da görülebiliyor. Onlardaki durum ise daha önce saldırıya uğramış bir wifi 'dan internete bağlanmış olmaları. Bu zararlı dns ayarlarınızı değiştirmek suretiyle sizleri google.com'a gitmeye çalışırken başka bir adrese yönlendiriyor. Burada size bir linke tıklatarak amacını gerçekleştiriyor. Kesinlikle tıklamayın.

Bu sorunu nasıl çözersiniz? Bu sorunu çözmek için internet sağlayıcınızla irtibat kurun. Çünkü güvenlik açığı modemden kaynaklanıyor. Eğer modeminizi kendiniz satın aldıysanız güvenlik açığı için üreticiden destek isteyin. Sizin modeminizde bir problem yoksa telefonunuzdan DNS ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Zararlı başka bir bağlantıdan bulaşıp telefonuza yerleşmiş olabilir.

  • 3G ile bağlananlar ilk önce internet geçmişinizi silin.
  • Sorun devam ettiği taktirde dns ayarlarınızı değiştirin. Bunun için operatörünüzden yardım alabilirsiniz.
  • Wifi ile internete bağlananlarda internet geçmişini silsinler.
  • Yine sorun devam ediyorsa dns ayarlarınızı değiştirin.
  • Modeminizin markasıyla birlikte internette araştırma yapın.
  • Bilinen bir güvenlik açığı var mı kontrol edin.
  • Üreticiden destek isteyin.
Android gezinti uygulamasını indirin uyarısının çözümü

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top