0
Ülkemizde verilen internet hizmetleri kötü. Çok pahalı ve yavaş bağlantılar kullanıyoruz. Bir çok insanın interneti sürekli kesiliyor. Şirketlerin işleri yavaşlıyor. İnsanlar ttnet, superonline, vodafone net gibi büyük şirketlere tonlarca para harcıyor ama verdiği paranın karşılığını alamıyor. Buraya kadar anlattıklarımız herkesin başına geliyor. Bundan sonrası için internetinizin yavaşlığından siz sorumlusunuz. İnternetiniz neden yavaş ve internetinizi nasıl hızlandırırsınız işte basit çözümler.

Bilgisayarınızı virüslerden koruyun

Virüsler ve istenmeyen yazılımlar bilgisayarınızı olumsuz etkileyecektir. Bilgisayarınızın yavaş çalışması internet hızınızı doğrudan etkileyecektir. Yavaş bir tarayıcı yavaş internet demektir. Bağlantınız ne kadar hızlı olursa olsun tarayıcı sayfayı açmakta geciktiği sürece internetiniz yavaş kalacaktır. Bu nedenle bilgisayarınızı her zaman sağlıklı tutun. Çeşitli güvenlik yazılımları sayesinde önlem alın.

Zombi olabilirsiniz

Dünyada en popüler internet saldırıları arasında başkalarının bilgisayarlarını kullanarak yapılan saldırılar yer alıyor. Bir yere saldırılacağı zaman insanlar uzaktan ele geçirdikleri bilgisayarlar yoluyla hedefe saldırıyor. Dünyanın bir çok yerinden gerçekleşen bu saldırı hedefi mahvediyor. Sizin bilgisayarınızda ele geçirilmiş olabilir. Bu tür zararlılar illegal yazılımlardan ve crack dosyalarından bulaşıyor. Temizleyin.

Web tarayıcınızı temizleyin

Çok uzun süre kullanılan web tarayıcıları daha hızlı olabilmek için birçok şeyi önbelleğine alır. Bu durum bir süre sonra tarayıcının aşırı yükten yavaşlamasına neden olur. Belirli araşıklarla tarayıcınızı en baştan temizlemelisiniz.

Kısa ve hasarsız kablo kullanın

Zaten ülkemizdeki telefon ve internet altyapısı inanılmaz derecede kötü. Birde evinizin içerisinde eski kablo kullanmayın. Kabloyu en kısa haliyle kullanmaya çalışın. Kablonun yeni ve hasarsız olduğundan emin olun. Uzun ve hasar almış kablolar internet bağlantısının kopmasına ve bağlantının yavaşlamasına neden olabilir.

DNS sunucularınız yavaş olabilir

İnternet servis sağlayıcılar belli dns adresleri kullanır. Bu adresler aşırı yüklendiğinde yavaşlayabilir ya da bazı sorunlardan kaynaklı yavaşlama söz konusu olabilir. Modeminizin arayüzüne bir tarayıcı yardımıyla girerek dns adreslerini değiştirebilirsiniz. Ya da bilgisayarınız üzerinden bir dns ayarı yaptıysanız bu dns adreslerini değiştirip hızınızın değişip değişmediğini kontrol edin.

İnternetinizin yavaş olmasının bir çok nedeni olabilir. Daha kontrollü olursanız daha az sorun yaşarsınız. Ayrıca internet servis sağlayıcınızla konu hakkında görüşmelisiniz. Birkaç sefer size yardımcı olamadıysalar daha fazla aramanıza gerek yoktur. Çünkü yardımcı olmayacaklardır.bir çok şirket oyalama taktiği ile para kazanıyor. Size sorunlu interneti sorunlu altyağı ile sunuyor, sizin de hizmeti almaktan vazgeçmenizi istemiyor. Sorunları çözermiş gibi yapıyor ama hiçbir zaman çözüm bulamıyor. Daha fazla şirketleri arayıp telefon faturanızı şişirmenize gerek yok.

İnternetimi Nasıl Hızlandırabilirim?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top