0
Twitter'dan kafasına göre konuşup tutuklanan kişilere bir yenisi daha eklendi. 14 yaşındaki bir Hollandalı American Airways'in Twitter hesabına bir gönderi yaptı. Şaka yaptığını sanarak, terörist olduğunu ve uçağı düşüreceğini söyledi. Bu ergen söylemleri elbette ki hemen bildirildi. Polise bildirilmesinin en önemli nedeni havayolu şirketlerinin bu gibi durumlarda çok hassas olması. Kimse en küçük riski bile alamaz. Polis ani bir baskınla ergen kızı tutukladı.

Twitter tehdidine tutuklama

Hollandalı kız ve ailesi: “Şaka yaptık!” şeklinde savunma yapsalarda ne havayolu şirketi nede polis böyle bir tehditi görmezden gelemez. Bizim dikkat çekmek istediğimiz nokta ise sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte ondan etkilenme derecemizde her geçen gün artıyor.

Klavye delikanlılığı yapmayın

Twitter'dan yaptığı açıklamalar neticesinde işini kaybeden insanlardan sonra tutuklanan insanlarında sayısı artmaya başladı. Son zamanlarda “klavye delikanlılığı” şeklinde tabir edilen bilgisayar başında, uzaktan istediğinizi söyleyebildiğiniz bir duruma geldik. Fakat bazı durumlarda çok dikkatli olmamazı gerektiğini bu haberde görüyoruz. İnternette konuştuklarınıza dikkat edin.

twitter tehdidi tutuklama getirdi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top