0
Youtube, bugün gün içinde erişime engellendi. Youtube girmek yasak. Twitter'ın ardından Youtube'ta yasaklandı. Ülkemizin, bugün internet konusunda, İran ve hatta Kuzey Kore'den farkı kalmadı. Siyasi oteritenin kafasına göre yasak koyabildiği ülkemizde geldiğimiz durum, "Çağdaş Medeniyetler Seviyesi" açısında hiçte iç açıcı değildir.

Başbakan Erdoğan'ın "Twitter Miwitter" "Sorunun Kaynağı Youtube" sözlerinden sonra iki siteninde yasaklanması, aslında herşeyi ortaya koyuyor. Başbakanımız ilk önce Twitter Miwitter dedi ardından çok geçmedi Twitter yasaklandı. Bir iki gün önce sorunun kaynağı Youtube dedi, bugün Youtube yasaklandı. Benim aklıma direk şu soru geldi; Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kime hizmet ediyor. Türkiye'ye, bu halka mı yoksa belli şahıslara mı?

Bütün bu olanlardan önce Sayın Abdullah Gül'ün de onay verdiği ve korkmanıza gerek yok şeklinde uzun bir açıklama da yaptığı "İnternet Yasası Değişikliği"nin de neden yapıldığı ortaya çıktı. TİB'e verilen yetkilerle kurumun memurları, kafasına göre veya belli emirlerle internet siteleri yasaklanmaya başlandı. Geldiğimiz durumun aynısı bugün Kuzey Kore'de yaşanıyor. Kuzey Kore'nin diktatörlükle yönetildiğini bilmeyen yoktur. Peki ülkemiz ne ile yönetiyor. Ülkemiz bir hukuk devleti değil mi? Türkiye sosyal bir devlet değil mi? İnsanların internetten bilgi edinme hakları neden elinden alınıyor?

Mahkeme kararı olduğu halde Twitter'a hala erişim izni vermeyen TİB'in uygulamalarınun hukukla, hakla bir alakası var mı? Bir devlet kurumunun şahıslara hizmet etmesi ne kadar doğru?

Youtube'un yasağının ardında Suriye ile ilgili çirkin ses kayıtlarının ortaya çıkması söz konusu. İnsanların bu ses kayıtlarını izlemesini istemeyenler Youtube yasağında başrolü oynuyor. Ayrıca daha önce ortaya çıkan ses kayıtlarınında yasaklarda etkisi olduğu çok açık. Bu bilgiler ışığında TİB'in kime hizmet ettiği de ortaya çıkıyor.

Youtube'a nasıl girersiniz?

Youtube'a girmek çok basit. DNS ayarlarınızı değiştireceksiniz. Chrome veya Yandex.Browser kullananlar için ZenMate isimli uygulama da basit bir şekilde istediğiniz siteye girmenize imkan verecek. Zenmate hakkında bilgi almak için "ZenMate" yazımızı kontrol edin. DNS ayarları için "Yandex DNS" yazımızdan bilgi alabilir, aynı yöntemle istediğiniz DNS adresini kullanabilirsiniz.

Youtube da yasaklandı baskıcı zihniyet devam ediyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top