0
Dünyanın ünlü ve büyük markalarından olan Samsung’da sanırım işler yolunda gitmiyor. Fabrikadan bir ölüm haberi daha geldi. Daha önce de bu haberle irkilmiştik. Güney Koreli şirket sanırım fabrikalarında yeterince iş güvenliği önlemi almıyor. 

Kore haber ajansı Yonhap News’den gelen haberlere göre fabrikada hayatını kaybeden işçi karbondioksit (CO2) nedeniyle hayatını kaybetmiş. İşçinin adı açıklanmazken 52 yaşında olduğu belirtiliyor. Samsung da bu olayı doğruladı ve bu tür talihsiz ölümlerin yaşanmaması için daha geniş önlemler alacağını açıkladı. Daha önce de Samsung fabrikasında bir işçi hayatını kaybetmişti. Geçen yılın Ocak ayında 1 işçinin zehirlenmesi ve 4 kişinin de yaralanması olayı meydana gelmişti. Belirttiğim olayın sebebi ise işlemci üretimi esnasında 10 litre hidrofiorik asit adlı kimyasal bileşiğin sızmış olmasıydı. Samsung bu olayın ardından 1000 dolar para cezası ve bir uyarı almıştı. Demek ki uyarılar işe yaramamış. 

samsung fabrikasında ölüm

Samsung dileriz ki bu haberlerin ardından ciddi anlamda bir uyarı alır ve bir daha böyle olayların yaşanmasına izin vermez.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top