0
Dünya genelinde neredeyse arama motoru pazarının tamamını elinde bulunduran Google, Avrupa'da pek sevilmiyor. Hükümetler Google'ın diğer şirketlerede fırsat vermesi gerektiğini düşünüyor. Bu nedenle Avrupa Birliği rekabet kurulu Google ile uzun süren bir savaşa girmişti. Google pes etmek üzere. Avrupa'da kanunlara göre rekabet konusunda orantısız güç kullandığı tespit edilen Google, yüksek miktarlarda ceza ödeyebilir.

Google cezadan kaçıyor

Google'ın anlaşma yolunu seçmesinden anlıyoruz ki cezanın boyutu inanılmaz. Bazı haber kanallarında milyarlarca euro şeklinde ifade edilen cezayı ödememek için Google, Avrupa Birliğinden gelen talepleri kabul edecek.

Arama sonuçları genişliyor

Google, anlaşma çerçevesinde, yapılan aramalarda sadece kendi arama motorundan gelen sonuçları değil, diğer şirketlerin arama motorlarından gelen sonuçları gösterecek. Bu anlaşma uygulamaya konduğu zaman Google'da bir arama yaptığınızda, Bing, Yahoo ve Yandex gibi arama motorlarından sonuçlar görebileceksiniz.

Bazıları eleştirdi

Rekabetçi İnternet Pazarı İnisiyatifi (Icomp) duruma farklı bir açıdan bakyıor. Diğer arama motorlarının bu konudaki görüşlerinin alınmadığını vurgulayan kurum, anlaşmayı çok büyük bir hata olarak algılıyor. Zira, Google sonuçlarında görünen bir Bing linki, Microsoft için inanılmaz bir prestij kaybı olabilir.

google ve rekabet kurumu anlaşıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top