0
shaft robot dünya birincisiGoogle robot üretimi için ve robot üretim sektöründe var olmak için yaptığı satın almaların meyverlerini
topluyor. Japon şirketi Shaft'ı satın alan Google, bu şirketin ürettiği robot ile dünya birincisi oldu. Dünyanın en gelişmiş robotu Google'a ait. Amerikan araştırma geliştirme departmanı Darpa'nın gerçekleştirdiği yarışmada birinci gelen Shaft isimli robot, Google'a 2 milyon dolar kazandırdı.

Shaft'ın özellikleri

Shaft dünyanın en gelişmiş robotu olduğunu tastikledi. Bu güne kadar üretilmiş robotlara göre daha hızlı ve güçlü motor sistemiyle donatılan Shaft, daha hızlı ve güçlü kaslara sahip diyebiliriz. Düşük enerji tüketiminin yanında gelişmiş su soğutma sistemleriylede üstün performans sergiliyor.

Google robot sektöründe

Google'ın neden robot üretimine el attığını hemen açıklamak istiyoruz. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google, robot üretimini askeri alanda kullanmak istiyor. Gelecekte özellikle Amerika ordusunun mekanik ve robot ihtiyacını karşılamayı düşünen Google, bu yarışmaylada bunu yapabileceğini gösterdi.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top