0
Youtube'un mobil uygulamasına gelecek en önemli özelliklerinden biri çevrim dışı video oynatabilecek olması.
Bu teknoloji kasım ayında IOS ve Android platformlarındaki Youtube uygulamasında bizimle olacak. Bu güncelleme sayesinde artık çevrim dışı video izlemek için başka uygulamalar kullanmak zorunda kalmayacaksınız?

Youtube nasıl çevrimdışı çalışıyor?

Youtube'un çevrimdışı çalışma mantığını açıklamak çok basit. İster bilgisayarda olsun isterseniz akıllı telefonunuzda olsun bir videoyu izlemeniz için cihazın ilk önce onu bilgisayarınıza kaydetmesi gerekiyor. Zaten videoda gerçekleşen donmalar burdaki download işleminden kaynaklanıyor. Cihaz videoyu hem size izletiyor hem indiriyor. Eğer indirme gösterme hızından daha yavaş olursa donmalar meydana geliyor. Youtube'ta videoyu izlemeye başladığınız anda videoyu indirmeye başlıyor. İzlediğiniz her video bilgisayarınıza kaydediliyor. Artık bu kaydedilen bilgiler daha sonradan okunabilir hale gelecek. Youtube istediğiniz zaman bu indirdiğiniz videolar erişme imkanı verecek.

çevrimdışı youtube

Elbette bu videolara Youtube mobil uygulama arayüzünden erişebileceksiniz. Zaten izleme esnasında indirilen bilgiler cihazın okuyabileceği türden değil. Bu nedenle Youtube arayüzüne ihtiyaç duyacaksınız.

Youtube'tan şarkı indirebilecek miyiz?

Youtube, telif hakları nedeniyle bu uygulamayla birlikte şarkı indirmenize olanak tanımıyor. Ama elbette izlediğiniz bir klibi tekrar tekrar izleyebilirsiniz. Bunda bir sorun yok; fakat mp3 olarak akıllı telefonunzda dosya saklamanızın imkanı yok.

Depolama alanı sorun olacak mı?

Bu konu hakkında çok düşündük. Özellikle bazı telefonların depolama alanı yetersiz. Hafıza kartı desteklemeyen veya böyle bir özelliği zaten bulunmayan cihazlar için sıkıntı olabilir. Çevrimdışı Youtube'un dosyaları hafıza kartına kaydetme özelliğininde bulunması gerekiyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top