0
Angry Birds’ün yapımcısı Rovio bulut hizmetini kısa zaman önce tüm dünya için kullanılabilir yaptı. Daha önce sadece belli yerler için kullanılabilen hizmet şu an tüm dünya için aktif. Peki, bu hizmet ne işe yarayacak, bu hizmeti nasıl kullanabileceğiz? 


Rovio’nun günümüzde piyasada olan bir sürü oyunu var. Bu oyunlardan birkaçını sayalım. Angry Birds, The Amazing Alex, The Croods gibi oyunlar. Bu oyunları oynarken geçtiğimiz bölümler kaydediliyor. Ancak silinme tehlikesi de yok değil. Ama Rovio’nun yeni özelliği ile silinmeyecek. Daha doğrusu siz istemediğiniz sürece silinmeyecek. Oyunlarınızın kayıt dosyasının yedeğini alabileceksiniz. Bu kayıt dosyaları Rovio üyeliğiniz üzerinden yedeklenecek. Bu kayıt dosyalarınızı Android ve IOS cihazlarınızda kullanabileceksiniz. 

Eğer yukarıdaki anlatımımız kafanızı karıştırdıysa daha açık bir şekilde anlatalım. Dışarıda, arabada, otobüste, metroda ya da başka bir yerde oynadığınız Rovio oyunlarına evinize gittiğiniz zaman tabletinizden ya da başka cihazınızdan devam edebileceksiniz. İşte Rovio’nun bulut hizmeti bu işe yarayacak. 

Bu hizmet Rovio oyunlarını oynayanlar tarafından çok sevilecek gibi duruyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top