0
Samsung hep plastik kasa telefon üretimi yapıyordu. Hatta Samsung Galaxy S4, son çıkarttığı cep bile plastikti. Plastik olduğu için eleştirilere neden oluyordu. Sağlamlık testlerinden de sınıfta kaldığı haberlerine denk gelmişizdir. İPhone 5 ile teste sokulduğunda İPhone 5 bu testten birinci ayrılmıştı. İphone 5’te daha sağlam bir kasa vardı. 

Yeni çıkan haberlere göre Samsung artık plastik kasa yapımından vaz geçecek. Daha önce şiddetle savunduğu plastik kasadan neden vaz geçecek? Normalde plastik kasa üretiminin maliyeti daha ucuzdur. Bu nedenden dolayı Samsung plastik kasayı şiddetle savunuyordu. Samsung yeni çıkan İPhone 5, HTC One gibi telefonlarda daha sağlam bir kasa kullanıldığı için fikrini değiştirdi. Samsung’un yeni üretim telefonlarında polikarbonat malzemeler kullanılacak. Bu sayede daha sağlam bir kasa söz konusu olacak. Eğer Samsung bu şekilde bir uygulama yaparsa o zaman tüm akıllı cep üreticilerini solda sıfır bırakacaktır. 

Samsung’un konuyla ilgili yaptığı bir basın açıklaması var. O basın açıklamasında aynen şunlar söyleniyor: "Ortaklığın uzun vadede Samsung'a karbon fiber malzeme sağlamasını, tüketici elektroniği, tıbbi cihazlar ve mühendislik uygulamaları gibi alanlardaki girişimleri desteklemesini bekliyoruz". 

Bakalım Samsung’un bu atağı diğer akıllı cep devlerini nasıl etkileyecek?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top