0
Senelik hissedarlar toplantısında yatırımcıların endişelerini göz önünde bulundurarak bir açıklama yapan GoogleCEO'su Lary Page, Google Glass'ın insanlar için gizlilik bakımından problem olmayacağına değindi. Biz açıklamaları yeterli bulmadık. Siz de bulmayacaksınız bundan da eminiz.

Google'dan Glass ile ilgili gizlilik için endişe duymanıza gerek yok gibi basit açıklamalar gelmeye devam ediyor. LaryPage yaptığı açıklamada Google Glass'ın video ve fotoğraf çekme konusunda akıllı telefonlardan farklı düşünülemeyeceğini söyledi; fakat bir akıllı telefonla çok kolay şekilde görüntüsünün alınmasını istemeyen birin videosunu çekemezsiniz. Google Glass'ta bu durum çok basit bir hale geliyor.

Google Glass'ın endişelenecek boyutta bir gizlilik ihlaline neden olmayacağını savunan LaryPage, her yerde kameraların olmasında değindi. Ayrıca herkesin akıllı telefonu olduğunu vurgulayan Page video ve görüntü almak konusunda insanların hiçbir zaman sıkıntı çekmeyeceğini ve Google Glass'ın da bu insanlara yeni bir çöüzm olmauyacağına değindi.


Google CEO'su Lary Page ayrıca yüz tanıma teknolojisi için de hemen onaylanmayacağını ve bu nedenle de gizlilik için sorun teşkil etmediğini vurguladı. Onaylandığında ne olacağı ve benzer uygulamaların gizlilik konusunu nereye sürükleyeceği hakkında konuşmayan Lary Page hissedarları oyaladı. Bakalım Google Glass dünyaya yayıldığı zaman en çok dava hangi ülkede, gizliliği ihlal ettiği gerekçesiyle açılacak.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top