0
Facebook yakın zaman içinde reklam stratejilerinde büyük ve köklü bir değişikliğe gidecek. Yapılan açıklamaya göre reklam verenlerin işi kolaylaştırılmış olacak. Reklam verme sürecini kısaltmayı ve reklam verenle reklama dahil olan kişileri daha etkin bir şekilde harmanlamayı düşünen Facebook bunun için en etkili reklam birimlerini kullanacak.

Facebook ilk olarak daha az etkin olan reklam türlerini eleyecek. Bu aşamada reklam türlerinin yarısının eleneceği ve artık kullanılmayacağı konuşuluyor. Facebook'ta 27 çeşit reklam türü mevcut. Reklam vereneler bu reklam çeşitlerinin hepsinden aynı verimi alamıyor. Hepsi kendi içinde gayet getirisi yüksek reklamlar olsada genele vurduğunuzda bazı reklam çeşitlerinin geri planda göründüğünü söylemekte fayda var. Buna en önemli örnek “ Arkadaşın Ahmet bu reklamı beğendi “ şeklinde verilen reklamlar. Facebook'tan yapılan açıklamaya göre bu reklam çeşidi en önemli getiriyi sağlayanlardan biri.


Facebook reklam çeşitlerini etkinliklerine göre değerlendirip hepsini bir potada eritecek ve en önemli olanlarını kullanmaya devam edecek. Bu değişikliklerin sonucun Facebook reklam verme işlemi basitleşecek. Yeni reklam stratejilerinde reklam verenler Facebook'a sadece reklamda nasıl bir mesaj verilmesi gerektiğini belirtmesi yeterli olacak. Gerisi Facebook'un işi olacak ve daha çok geri dönüşle birlikte daha çok kazançlı reklamlar elde edilmiş olacak. Facebook'un reklam stratejilerini yakından takip ediyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top