0
Yeni çıkan işletim sistemi Windows 8’de bildiğimiz gibi “Başlat” tuşu yok. Biz Windows 7’de ve ondan önceki işletim sistemlerinde Başlat tuşunu kullanarak bilgisayarı kapatıyorduk. Ancak şimdi bu tuş olmadığına göre bilgisayarı nereden kapatacağız? Çoğu Windows 8 kullanıcısının bu konu hakkında bilgi almak istediğini bildiğimiz için bu yazıyı yazma gereği duyduk. Nasıl kapatırsınız? Resimli bir biçimde size bunu anlatacağız. 

Windows 8’de Başlat düğmesi olmadığı için kapatma düğmesine farklı bir yerden ulaşıyorsunuz. Bilgisayarın sağ ekranına farenizi götürdüğünüz zaman aşağıda bulunan resimdeki gibi bir alanla karşılaşacaksınız.
İşte bu küçük alan karşınıza gelince dişli çark butonuna tıklayacaksınız. O ayarlara gider. Oradan karşınıza bir menü açılacak.
Karşınıza gelen menü bu şekilde olacak. Sonra “güç” butonuna tıklayacaksınız. Ona tıkladığınız zaman karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.
Bu ekran karşınıza geldiği zaman istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. İster kapatır, ister yeniden başlatır, isterseniz de uykuya alırsınız. İşte Windows 8 bilgisayarlarda bu işlem böyle yapılır.




Yorum Gönder

 
tic
Top