0
Türkcell, Paycell uygulaması üzerinden uzun bir süredir kullanıcılarına hazır bir limit tutarı belirlemişti.
Türkcell kullanıcıları kendilerine tanımlanan bu hazır limit ile online ve fiziki kart ile harcama yapabliyor ve bu harcamalarını Türkcell faturaları ile bir sonraki ay ödeyebiliyordu. Ancak Eylül 2023 tarihinden itibaren TCMB tarafından bu uygulamaya bazı kısıtlamalar getirildi.



Öncelikle artık Türkcell kullanıcılarına tahsis edilen hazır limit tutarı en fazla 1650 TL olabilecek. Ayrıca artık kullanıcılar bu hazır limiti havale-eft olarak transfer edemeyecek ve eskiden olduğu gibi atmlerden nakit çekim yapamayacak.

TCMB tarafından alınan bu karar ile bir çok kullanıcı, artık Paycell üzerinden  hazır limitlerini nakit çekim olarak kullanamayacaklar.

Bunun yanısıra hazır limite gelen 1650 TL sınırı da, özellikle daha önce hazır limiti yüksek olan kişileri olumsuz yönde etkileyecek.



Paycell hazır limit kullanımına benzer bir güncelleme de yakın zamanda Migros'un benzer uygulaması Moneypay için yapılmıştı.

Bu güncellemeler ve alınan kararlar her ne kadar tüketicilerin tepkisini alsa da temelde tüketici korumaya yönelik adımlar olarak biliniyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.
Sonraki
Bu yayınlanmış son yazı.
Önceki
Önceki Kayıt

Yorum Gönder

 
tic
Top