0

Steam Oyun Nasıl İade Edilir 

Steam platformu 'Valve' şirketinin oluşturmuş olduğu, içerisinde binlerce ücretli/ücretsiz bilgisayar video oyunu ve programı barındıran bir oyun kütüphanesidir. Özellikle pandemi nedeni ile bilgisayarlarla ve oyunlarla geçirilen zamanların arttığı son 1 senede daha da popüler hale gelen oyun kültürünün en bilindik kütüphanelerindendir. Steam üzerinde bulunan onlarca farklı tür ve binlerce farklı oyundan dilediğinizi satın alabilir ya da ücretsiz olarak mağazanın sunmuş olduğu oyunları bilgisayarınıza kurarak direkt olarak yükleme yapıp oynayabilmektesiniz.

 


 Steam Üzerinden Nasıl Oyun Alınır? 

 Steam platformu üzerinden oyun alabilmek için öncelikle steam platformuna üye olmak gerekmektedir. Üyelik işlemini tamamladıktan sonra isterseniz steam platformunun masaüstü uygulamasını indirip kurarak uygulama üzerinden, isterseniz de tarayıcı üzerinden steam web sitesine girerek sisteme giriş yapmak gerekmektedir. Ardından satın almak istediğiniz oyunun mağaza sayfasına giderek sepete ekle butonuna ve son olarak sepete giderek satın alma yönteminizi vs. girip gerekli bilgileri doldurduktan sonra satın alma işlemi tamamlanmaktadır. Satın alma işleminin ardından oyun steam kütüphanenize direkt olarak aktarılır ve dilediğiniz zaman yükleyerek oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.

 

 Steam Üzerinden Satın Alınan Oyun Nasıl İade Edilir? 

 Steam üzerinden satın alınan oyunlarda bazen çeşitli sebeplerden ötürü iade etme durumu gerekebilmektedir. Bu duruma neden olan bazı nedenler şunlardır: 

Oyunun beklediğiniz gibi çıkmaması, 

Sisteminizin oyunu çalıştırmaması, 

Oyunda sistemsel ya da donanımsal hata olması sebebiyle keyifli vakit geçirmemek. 

Bu gibi durumlar veya buna benzer başka durumlar nedeni ile steamden satın aldığınız bir oyunu geri iade etmek isteyebilirsiniz. Steam üzerinden bir oyunu iade etmek için uygulama üzerinden ya da tarayıcı üzerinden aşağıdaki aşamalar takip edilmelidir.

 Yardım 

Steam Destek 

Oyunlar, yazılım vs. 

Arama kısmına iade etmek istediğiniz oyunun adını yazınız. 

Gelen ekrandan 'umduğum gibi değil' seçeneğini seçiniz 

Gelen ekran üzerinden 'iade talebinde bulunmak istiyorum' seçeneğini seçerek devam ediniz. 

Gelen ekranda iade edilecek cüzdanı ya da kredi kartını seçiniz. 

Son olarak aşağıdaki boşluk kısmına da tekrar geri iade istediğiniz ile ilgili bir cümle yazarak işlemi tamamlayınız. 

Bu işlemlerden sonra steam gerekli incelemeleri yapacak ve sonrasında iade işleminiz gerçekleştirilecektir fakat burada çok kritik birkaç nokta vardır. Bazı gereksinimler karşılanmazsa iade işlemi gerçekleştirilmemektedir. Bu gereksinimler şunlardır: 

Satın alma işlemi üzerinden en fazla 14 gün geçmiş olmalıdır. 

İade edilecek oyunu oynama süreniz en çok 2 saat olmalıdır. 

Eğer iade edeceğiniz oyun bu gereksinimleri de karşılıyorsa steam 1-2 gün içerisinde ücretinizi geri iade edecektir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top