0
Bi̇tcoi̇n'i̇n Fi̇yatini Etki̇leyen Faktörler Nedi̇r?

Bitcoin'in değerini neyin belirlediğini hiç merak ettiniz mi? Artık merak etmeyin! Bitcoin fiyatını etkileyen bazı faktörleri ve fiyatın neden değiştiğini bu yazımızda sizlere açıklayacağız. Bitcoin'in arz ve talebi, fiyatlarda büyük bir faktördür. Şu anda, sözde 21 milyon Bitcoin sınırı var. Bu sınıra ulaşıldığında, Bitcoin madenciliği artık yeni Bitcoin oluşturamayacaktır. Bitcoin arzı, 2017 yılının Ocak ayında 16,8 milyona ulaştı. Yani, toplam Bitcoin miktarının yaklaşık yüzde 80'inin halihazırda çıkarıldığı ve halka açık hale getirildiği anlamına geliyor. Genel ekonomide hepimizin bildiği gibi, talep arza yetişemediğinde fiyat yükselir. Ayrıca bu kripto para borsasına giren kişilerin kesinlikle profesyonel bir yardım alarak bazı işlemlere kalkışması tavsiye edilir.

 




1- Borsalarda Kullanılabilirlik

Bazı büyük platformlar, yatırımcıların şirket içi pazarlarında alıcılar ve satıcılar arasında bağlantı kurarak Bitcoin alıp satmalarına olanak tanır. Borsalar daha popüler hale geldikçe, bu tür pazarlar aracılığıyla ağlar oluşturulur. Bunun nedeni, daha fazla katılımcı kazanmanın daha kolay hale gelmesidir. Daha fazla insan Bitcoin alıp sattıkça Bitcoin'in popülaritesi üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğu için fiyat bundan etkilenir. Genel kural olarak, Bitcoin ne kadar popüler olursa talep de o kadar yüksek olur. Ve daha önce söylediğimiz gibi, sınırlı miktarda Bitcoin var. Böylece talep artarken arz aynı kalır. Yani hem ülkemizde kurulan hem de dünya üzerinde oldukça popüler olan kripto para borsa platformları sayesinde Bitcoin çok daha büyük bir üne kavuşabiliyor.

 

2- Rekabet Oluşması

Bitcoin'in en popüler kripto para birimi olduğuna inanılıyor olsa da, bilinen 1000'den fazla kripto para var. Diğer kripto para birimlerinin örnekleri Litecoin ve Ethereum'dur. Rekabetin varlığı, bir yatırımın değerini kontrol altında tutar. Örneğin Euro ve Yen gibi para birimleri olmasaydı Dolar'ın değeri çok daha farklı olurdu. Bir şeyin karşısında aynı şeyin başka bir türü olduğu zaman ikisi de farklı değerlere sahip olur. Günümüzde çok fazla alt kripto para türü olduğu için bu paralar ünlendikçe bu işin başını çeken Bitcoin de ünleniyor. Bu sayede Bitcoin'in değeri yükselebiliyor veya düşebiliyor.

 

3- Kendi İç Yönetimi

Bitcoin tek bir otorite tarafından düzenlenmediğinden, madenciler işlem işlemlerini yerinde yapar ve blok zincirini güvence altına alır. Yazılımında ince ayar yapmak veya değiştirmek isterlerse, fikir birliği kararı olmalıdır. Bu nedenle Bitcoin topluluğunun üyeleri, özellikle ölçeklenebilirlik sorunu olmak üzere temel sorunları çözmenin bazen çok uzun sürebileceğini düşünebilir. Şu anda, Bitcoin yazılımı saniyede yalnızca yaklaşık 3 işlemi işleyebiliyor, bu da bu kadar popüler olduğu için inanılmaz derecede yavaş anlamına gelmektedir. Günümüzde de topluluk, işlem sayısını hızlandırmanın yollarını bulmanın üzerinde çalışmaktadır.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top