0

Bu Eğlenceli̇ Ve Yararlı 50 İnternet Si̇tesi̇ne Bayılacaksınız

 Süregelen monotonluğunuzdan çıkmak ve nefes almak istediğinizde değişik şeylere yönelerek kafa dağıtmak isterseniz tercih edebileceğiniz enteresan ve eğlenceli internet siteleri içeren bir liste hazırladık. Çoğunlukla eğlenceli biraz da işinize yarayan internet sitelerini keşfetmeniz için bu 50 internet sitesini sizlerle paylaşmak istedik. Gelin isterseniz ilginizi çekecek bu web sitelerine göz atalım.

1.    https://mynoise.net

2.    https://www.noisli.com

3.    https://asoftmurmur.com Çok stresli olduğunda ve sadece rahatlamak istediğiniz zaman dinleyebileceğiniz seslerle dolu siteler. Duymak istemediğiniz sesleri baskılamayı ve kendi ortam seslerinizi yaratmayı sağlarlar. Ormanlar, şelaleler, yağmur sesleri gibi doğa sesleri, süpürge sesi evet sevilen seslerden ilginç olsa da, tren sesi gibi odaklanmanıza da yardımcı olabilecek güzel arka fon seslerini uyurken veya meditasyonlarınız sırasında da kullanabilirsiniz.


4.    https://pointerpointer.com  Mouse imlecini eğlenceli resimlerle işaret ederek gösteren resimleri random karşınıza çıkan yararsız ama bir o kadar da eğlenceli internet sitedir.

5.    http://recordscreen.io   Herhangi bir kayıt ve kurulum gerektirmeden bilgisayar ekran görüntünüzü kaydetmenizi sağlayan internet sitedir.

6.    https://jitter.video Ücretsiz animasyonlar yaratabileceğiniz eğlenceli bir internet sitesi. İntro girişleri de çok basit bir şekilde oluşturabilirsiniz.

7.    https://www.autodraw.com Çizim yaparken kusurluysanız yapay zekâsı sayesinde sizin çizdiğiniz şeklin ne olduğunu algılayarak tahmin eden, size düzgün bir çizilmiş şeklini yapabilen eğlenceli ve faydalı bir internet sitesidir.

8.    https://drawastickman.com Çizdiğiniz bir çöp adamı maceraya çıkaran bir mini oyun sitesi.

9.    https://typatone.com  Yazdığınız kelimelere müzik sesleri ekleyerek minimal ezgiler yaratmanızı sağlayan internet sitesi, bir bakıma kelimelerin müzik notaları ile eşleştirilmesi diyebiliriz.

 

10.  https://www.incredibox.com  Müzikle ilgilisi olanlar için eğlenceli bir melodi oluşturma sitesi. Konsepti oldukça eğlenceli. Belirli sayıda verilen kişileri giydirerek onlara görevler sağlayarak ses çıkarmalarını sağlıyorsunuz. Beatbox yapmak bu kadar eğlenceli daha ne kadar olabilirdi ki?

11.  https://tonematrix.audiotool.com  Küçük karelere tıklayarak kendi müziğinizi oluşturun.

 

12.  https://www.pexels.com/tr-tr  Ücretsiz olarak farklı konseptte ki resimleri bulabileceğiniz yüksek çözünürlük içeren bir galeri.

13.  www.canva.com Kendi tasarımlarınızı yapmanızı sağlayan eğlenceli ve bir o kadar da faydalı internet sitesi. Çok fazla içerik sahibi olmasından dolayı ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

14.  https://pixlr.com/tr, Dünyanın En Sevilen 1 Numaralı Çevrimiçi Fotoğraf Düzenleyicisi Pixlr, fotoğrafları doğrudan tarayıcınızda Ücretsiz olarak düzenlemenizi sağlar. Hızlı ve profesyonel düzenlemeler için yapay zeka destekli araçlarla bir üst seviyeye taşımanızı sağlıyor.

15.  https://www.playemulator.com Ücretsiz olarak sayısız platformdaki nostalji oyunlarını bilgisayar üzerinden oynanabileceğiniz eğlenceli internet sitelerinden biri.

16.  https://emulatoronline.com/ Nostalji oyunlarını bilgisayar üzerinden oynanabileceğiniz eğlenceli internet sitelerinden diğeri.

17.  https://playtictactoe.org Bilgisayarla klasik xox yani tic-tac-toe oyunu oynamanızı sağlayan bir site.

18.  https://www.photopea.com Çevrimiçi fotoğraf düzenleyici, photoshop kısa yolları ile neredeyse aynı olan tasarımı ile kolay kullanım sağlıyor.

19.  https://www.diagrams.net  Ücretsiz olarak eğlenceli diyagramlar ve şablonlar oluşturabileceğiniz yararlı bir internet sitesi. Projelerinizde rahatlıkla kullanabilir ve planlarınızın sistematik bir düzene oturtmanızda yardımcı olabilirsiniz.

20.  https://wetransfer.com  Çok büyük boyutlu dosyalarınızı internet üzerinden ücretsiz gönderebileceğiniz, tamamen güvenli bir internet sitesi.

21.  http://radio.garden Dünyadan Radyo istasyonlarının frekanslarına ulaşırken dünya şeklindeki dizaynı ile haritadan seçmenizi sağlayan size güzel eğlenceli bir deneyim sunan internet sitesi.

22.  https://radiooooo.com  Dünya haritası üzerinden istediğiniz bir yere gidin ve o bölgede 10 yıl boyunca hit olmuş şarkıları dinleyin. Mükemmel!

23.  https://freerice.com  Kullanıcılara çoktan seçmeli basit sorular yönelten ve her doğru cevap için ihtiyaç sahibi ailelere pirinç bağışlayan bir farkındalık sitesi.

 

24.  https://playsnake.org  Nokia telefonun çok sevilen yılan oyununu oynamak isterseniz sizi bu siteye alalım…

 

25.  https://lichess.org Hızlı bir şekilde satranç oynayabileceğiniz çok güzel bir internet sitesi. Beyin cimlastiği yapmak isteyenlere özel.

 

26.  https://outline.com  İnternet sitelerinde reklamlar veya rahatsız edici pup-up sebebi ile okumakta sorun yaşadığınız yazıları, reklamsız bir şekilde sizlere gösteren ve ilgili yazı hakkında not düşmenize yardımcı olan bir internet sitesi. Sizde önce başka bir kullanıcı ilgili yazıyı okumuş ve not almışsa hatta onlara da ulaşabiliyor ve gözden kaçırdığınız detayları fark edebiliyorsunuz.

27.  https://www.howmanypeopleareinspacerightnow.com uzayda kaç kişinin olduğunu ve bu kişilerin kimler olduğunu kaç gündür uzayda oldukları gibi detaylarla gösteren ilgi çekici bir internet sitesi.

28.  https://haveibeenpwned.com E-posta adresinizde veri ihlali olup olmadığını tespit eden internet sitesi. Güvenlik kontrolleri için çok ideal.

29.  https://temp-mail.org Güvenmediğiniz veya geçici olarak girmek zorunda olduğunuz internet sitelerine kayıt olurken kullanabileceğiniz sahte daha önce hiç aktif olmamış mail adresi üreten internet sitesi. Bu mail adresleri sadece internet sekmeniz açık olduğu sürece aktif. Aksi halde bir daha ona ulaşamayacaksın. Eposta adresinizi gereksiz yere paylaşmak zorunda artık kalmayacaksınız.

30.  https://www.geoguessr.com Coğrafya yetisini geliştiren ve Google Chrome’un haritalarında yürüyüşe çıkanlar için eğlenceli bir oyun temasında olan internet sitesi. Site sizi rastgele bir yere götürüyor ve ipuçları yardımı ile hangi ülkede, şehirde olduğunuzu sizden tahmin etmenizi istiyor. Puan sistemi olduğu için üye olmanız gelişim takibi için tavsiye edilir.

31.  https://rave.dj  Günün Dj’yi siz olabilirsiniz. Kendi şarkılarınızı mixlemenizi sağlayan internet sitesinin en güzel yanı rakiplerinden farklı olarak iki şarkıyı üst üste de birleştirebilmeniz.

32.  https://www.remove.bg  Fotoğraflardaki arka planlarını profesyonelce saniyeler içerisinde kırparak size sunan internet sitesi. Kesinlikle çok faydalı.

33.  https://neal.fun/baby-map  Dünyada anlık olarak nerede ne kadar bebeğin doğduğunun gösterildiği internet sitesi. Yüzünüzü güldürüyor.

34.  https://musclewiki.com  Spor yaparken size hangi bölgeniz için hangi hareketleri yapmanızı gösteren internet sitesi. İnsan vücudu şeklindeki bir çizim karakterinden, geliştirmek istediğiniz vücut bölgenizi seçmeniz isteniyor ve size hangi spor hareketlerini yapmanız gerektiği adım adım resimle anlatılıyor.

35.  https://theuselessweb.com Dünyanın en saçma ve en eğlenceli sitelerini bulmanızı sağlayan çok eğlenceli bir internet sitesi.

36.  https://cat-bounce.com Tamamen gereksiz olsa da ekranınıza kedilerin düştüğü bir internet sitesi. Kedileri mouse ile oynatabilir ve sağa sola hareket ettirebilir, hızlıca hareket ettirerek ekrandan kaydırarak çıkarabilirsiniz. Zıplayan kediler baya eğlenceli.

37.  https://bongo.cat  Sevimli kediciğe müzik yaptırdığınız eğlenceli bir internet sitesi

38.  http://drinkify.org Bu siteye ne içtiğinizi söyleyin size hangi şarkıyı dinlemeniz gerektiğini söylesin. Kokteyl tariflerini de doğru veriyor.

39.  https://findtheinvisiblecow.com Klasik sıcak-soğuk oyununun esas alındığı, görünmez ineği bul şeklinde bir konsepti olan eğlenceli oyun sitesi. Mouse imleciniz beyaz bir sayfada hareket ediyor ve ineğe yaklaştıkça inek daha sesli mö’lemeye başlıyor. Evet ses hızına göre ineği arıyoruz.

40.  https://www.futureme.org  Gelecek için kendinize mektup yazdıran site. İstediğiniz bir yılda sizlere geçmişten bir e-posta geliyor. Hedeflerini belirleyenler veya bu günler de geçer mi diyenler için mükemmel.

41.  http://www.windows93.net  Nostalji bir Windows özledi iseniz inanılmaz eğlenceli bir site. Anlatılamaz yaşanır.

42.  http://www.Staggeringbeauty.com  Öncelikle bir uyarı, fotosensitif epilepsiniz varsa veya yanıp sönen ışıklara karşı hassassanız siteye girmeyin. Mouse hareketleri ile oynayan bir solucanın hızlanınca delirmesini görüyoruz. Renklere ve anlık flaş etkisine karsı krize girme ihtimali içeren ciddi sağlık sorunlarınız varsa kesinlikle denemeyin.

43.  http://trashloop.com Bir çöp kovasına buruşmuş kağıt atmanızı sağlayan internet sitesi.Basket!

44.  http://randomcolour.com  Her sayfa yenilediğinizde tek bir rengi ana ekranınıza kaplayan bir internet sitesi. Sanki bir gece lambası.

45.  http://thisissand.com  Kum tanelerinden resim yapmanızı sağlayan çok eğlenceli bir oyun sitesi.

46.  https://stars.chromeexperiments.com Gökyüzündeki yerinizi bulabileceğiniz görseli çok güzel olan bir gökbilim sitesi.

47.  https://www.rainymood.com Yağmur sesi dinleyebileceğiniz basit ve tek bir amaca yönelik internet sitesi.

48.  https://hackertyper.com ne yazarsanız yazın sanki kod yazıyormuş gibi sizi gösteren internet sitesi. Çeşitli şakalar için çok eğlenceli olabilir.

49.  https://dearphotograph.com Hiçbir mekâna bakarken yıllar önce nasıl olduğunu merak ettiniz mi? Şimdiki ve geçmişteki halini sizlere istediğiniz mekân için gösterebilen eğlenceli bir site.

50.  http://zoomquilt.org İç içe geçmiş harika görselleri siz siteden çıkana kadar size göstermeye devam eden bir site. Gayet ilgi çekici denemelisiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top