0
Apple’ın yeni gözdesi iPhone 7’yi daha göremedik, ama haberleri gelmeye başladı. iPhone 6 ile oldukça hızlı bir çıkış yapan Apple iPhone 7 ile bu hızı düşürmek istemiyor. 


iPhone 7’de Lİ-Fİ desteği olacak haberlerini duyuran Apple teknoloji severlerin ilgisini kendine çekmeyi başardı. Daha önce birçok kişinin duymadığı bu Lİ-Fİ desteği nedir? Öncelikle ondan bahsedelim. 

Lİ-Fİ desteği nedir? 

Wİ-Fİ gibi internet hizmeti olan Lİ-Fİ daha hızlı ve kullanışlı. Laboratuvar testlerinde saniyede 224 GB indirme hızına ulaşan Lİ-Fİ’nin avantajlarının yanında dezavantajları da var. 1 saniyede HD bir filmi indirebilirsiniz. Hatta 1 saniyede daha kısa bir zamanda bile indirebileceğiniz dosyalara artık ulaşmak sizin için çok kolay. Peki, dezavantajları neler? Lİ-Fİ ışık yardımıyla veri transferi sağlıyor. Yani ışığın olmadığı yerde çalışmıyor. Hatta aynı evin içinde yan odaya doğru gitseniz çalışmıyor. Yani sokakta ya da gittiğiniz farklı mekanlarda kullanamayabilirsiniz. Daha çok ofis şartlarında kullanıma uygun olan Lİ-Fİ’nin geliştirilip daha çok ortama entegre olması gerekiyor. 

Apple bu desteği sunacağını söyledi. Ancak henüz net bir şey var mı derseniz size yanıtım maalesef olumsuz olacaktır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top