0
iPad’inde oynadığı Jurassic World oyununda oyun içi satın alma işlemlerinde tam 5.900 dolar harcadı. 7 yaşındaki Faisal Shuga’nın bunu bilinçli yapmadığı söyleniyor. Şimdi akıllara bir soru geliyor. Acaba Apple para iadesi yapacak mı? 


Küçük Faisal Shuga babasının kredi kartının kullanarak oyun içi satın alımları gerçekleştirdi. Tamı tamına 65 satın alma işlemi yapan Faisal Shuga 5.900 dolar harcadı. Aslına bakarsanız bir dinozara 5.900 dolar harcamak tamamen saçmalık. Onu geliştirmek için harcanan bu para gerçekten büyük bir meblağ. Faisal Shuga’nın babası Mohamed Shuga Apple’a mail attığını, ancak daha geri dönüşün olmadığını bildirdi. Dileriz Apple hem çocuklar için önemleri genişletir, hem de bu parayı sahibine geri verir. Zira geri vermezse hortumcu sıfatını Apple’a yakıştıracaklar. 

Apple’ın bu işlerden daha önce de başı ağrıdığından önlem almıştı. Oyunda oyun içi satın almaların yer aldığını belirten ibareye yer verdiğini söyleyen Apple’ın aslına bakarsanız para iadesini yapmama gibi bir hakkı var.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top