0
Gün geçtikçe teknoloji gelişiyor. Şarj problemi, ekran çatlama problemi gibi problemlerin yıllardır varlığından dolayı bu sorunlara çözüm üretilmeye çalışıldı. Üretildi de. Kırılan ekranlar için darbeye dayanıklı cam yaptılar. Şarj problemi için daha büyük bataryalar yaptılar. Şimdi de düşme sorunu ortaya çıktı. Düşen telefonlar için ne yapacağız. Elimizden düştüğü zaman parça parça olan telefonlar için Apple yeni bir şeyler deniyor. Detaylar haberimizde. 


Apple’ın yeni çözümü paraşüt sistemli telefon. Görünüşe göre Apple bu sistemi iPhone 7’de kullanacak. iPhone 7’de kullanılma ihtimali olan bu sistem nasıl çalışıyor? Aşağıda sizlere videoda da göstereceğim, ancak kısaca burada da anlatmak istiyorum. Telefonun köşelerinden gaz çıkışı için delikler verilmiş. Telefonun içinde küçük bir tüp var. O tüpün içerisinden düşme esnasında gaz çıkartılıyor ve o gaz tıpkı jetpackler gibi gaz çıkartarak telefonun yere düşüşünü yavaşlatıyor. Ayrıca telefonun köşeleri üzerine düşmesini engelliyor. Bu sistem başarılı bir şekilde çalıştırılabilirse gerçekten Apple artık cihazlarını ülkemizde 5 bin TL’den satmaya başlar. 

Peki, telefon düştüğünü nereden anlıyor? Telefonun ortasına yerleştirilen bir sensör sayesinde cihaz yere düştüğünü anlıyor. Hemen gaz sistemi devreye giriyor. Önce telefonun köşelerinin üzerine düşmemesi için köşe seçerek o köşeden gaz çıkışını sağlıyor. Telefon düzelince her köşeden gaz çıkıyor. Bu sayede telefon yere olabildiğince yavaş düşüyor. 

Peki, gaz bitmiyor mu? Elbette bitiyor. Hatta bir seferlik düşme durumunda gaz bitiyor. Sizde yedek olan gaz tankından telefona takviye yapıyorsunuz. Bu da ekstradan masraf tabi. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu sistem Apple tarafından kullanılabilecek mi?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top