0
Cem Yılmaz’ın baş rollerinde yer aldığı İftarlık Gazoz filmi 29 Ocak 2016’da vizyonda olacak. Film hem komedi, hem dram, hem de macera ögelerinin hepsini birden barındırıyor. 


Yüksel Aksu’nun yönetmenliğini yaptığı film gerçek bir hikayeden yola çıkıyor. 1980 öncesi dönemde yaşanan siyasi etkileri ve Anadolu kültürünün ve iftarlarının sıcaklığını anlatan filmin hikayesini aşağıda sizlerle paylaşacağız. Film eğlenceli olacağa benziyor. 

İftarlık Gazoz hikayesi 

İftarlık Gazoz filminin hikayesi ise 1970'ler Türkiye'sini konu alıyor. Barış ve huzur dolu Türkiye'de, Ege kasabalarının birinde ailesi ile yaşayan Adem (Efe Parlar)'in hikayesi filmde işleniyor. 


Adem, zeki ve çalışkan çocuktur ve 5. sınıfı yeni bitirmiştr. Yaz tatilini boş geçirmek istemeyen adem, ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta (Cem Yılmaz) ile çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar. 

O dönemin Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli gizli niyet eder fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve Berna'nın aslında direk orucu tuttuğunu öğrenmişken bu iş daha da zorlaşır. 


Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, böylelikle seraplar görmeye başlar. Adem'in Ramazan Ayı boyunca yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. 

Oldukça heyecanlı görünüyor değil mi? Heyecanla o günü bekliyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top