0
Quad HD ekran teknolojisi ilk olarak G3 ile ülkemizde kullanılmaya başlandı. Oldukça keskin görüntüler sunan QHD ekran tercih edilmesi gereken bir ekran tipi. Peki, hangi cihazlarda QHD ekran var? 

  1. Samsung Galaxy S6/S6 edge/S6 edge+ modellerinde 2K ekran teknolojisi kullanılıyor. Oldukça keskin görüntülere yer veren bu ekran muhteşem bir akıllı cihaz tecrübesi olabilir. 
  2. Xiaomi Mi Note Pro da 2K ekrana sahip. Cihazda ultra piksel teknolojisine sahip 4 MP kamera bulunuyor. Bu kamera ekrana muhteşem görüntüler yansıtabilir. 
  3. HTC One M9+/E9+/ME modellerinde de 2K ekran bulunuyor. HTC zaten cihazları pahalı satıyordu. Bir de Full HD’den 2K’ya çıktığında fiyatlar oldukça tavan yapar diye bir yorum bırakmak istiyorum. 
  4. BlackBerry Priv de 2K ekrana sahip. Geçtiğimiz günlerde fiyatıyla dudak uçuklatan cihaz diye haber yapmıştık. Gerçekten de BlackBerry çıldırmış olmalı. Batmadı batmadı ama kendi kendini yakın zamanda batıracak. Daha uygun ve daha kaliteli telefon yapma yolları aramalı. 
  5. Google Nexus 6P de 2K ekranla karşımızda. Android’in geliştiricisi olan Google bu QHD ekranlı cihazı bir de güncel tutarsa tadından yenmez. 
  6. Microsoft Lumia 950/950 XL modelleri de QHD ekrana sahip. Yeni tanıtılan bu modeller bakalım Microsoft’un satın aldığı bu şirketi şaha kaldırabilecek mi? 
  7. Motorola DROID Turbo 2/Moto X Style modellerinde de 2K ekran bulunuyor. Motorola da antenli ve kapaklı telefonlarından sonra akıllı telefon pazarında şahlananlardan oldu. 
  8. Son olarak BLU Pure XL cihazını da 2K ekrana sahip bir cihaz olarak tanıtmak istiyorum. Türkiye pazarında yabancı bir marka olsa da keskin bir ekrana sahip. 
Sizler de 2K ekran tercih etmek ister misiniz? Ve eğer tercih edecekseniz QHD ekranı tercih sebebiniz ne olurdu?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top