0
Note ailesinin yeni amiral gemisi olacak olan Note 5 için yavaş yavaş açıklamalar yapılmaya başlandı. Henüz telefonu sahalarda göremesek de cihazın özellikleri açıklandı. Bakalım cihazda Note 4'e göre ne gibi bir değişiklikler var?



Öncelikle Note 5'in ön ve arka camının sağlamlaştırıldığını söylemek istiyorum. Ön ve arka camı Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor. Kırılmaz mı? Elbette kırılmaz değil. Sadece diğerlerine göre daha dayanıklı.

Note 5, 7.9 mm kalınlığına sahip olacak. Yani bu da demek oluyor ki diğer Note cihazlarına göre daha ince olacak. Bu inceliği nasıl yakalamış diye soruyorsanız bataryasından biraz kırpıldığını belirtmek isterim. Ayrıca cihaz Galaxy S6 ile aynı tasarıma sahip. Sadece daha büyük ve bir S Pen'e sahip. 

Cihaz 5.7 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana sahip. Bu ekran 515 PPI değerinde piksel yoğunluğu sunuyor. 

Samsung galaxy Note 5 Exynos 7420 işlemci kullanıyor. 8 çekirdekli işlemcisi olan cihaz Mali-T768 MP8 grafik işlemcisiyle geliyor. Bu da demek oluyor ki her şey daha net olacak!

Cihazın en önemli özelliklerinden biri de 4 GB RAM'e sahip olmasıdır. Ancak Android cihazlarda RAM ne kadar çok olursa olsun bildiğiniz gibi pek bir işe yaramıyor. Sistem yine o RAM'in yarısına yakınını işgal edecektir.

Cihaz 32 GB dahili hafızaya sahip. Bu alanın 24 GB kadarı size kalıyor. Ayrıca 64 ve 128 GB'lık SD kart desteği de sunuyor. 

Cİhaz 16 MP ana kamera ile geliyor. Ayrıca bu kameranın OIS destekli (netleme) geldiğini de belirtelim. Ön kamerası ise 5 MP çözünürlükte fotoğraf çekebilecek.

3000 mAh batarya ile gelecek olan cihazın en hayal kırıklığı yaratan kısmı bu olmalı. Çünkü bu denli yüksel çözünürlük, işlemci ve RAM'e 3000 mAh yetersiz kalmış.

Cihazın genel manada açıklanan özellikleri bunlar. Siz Note 5'in özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top