0
Yakın zaman önce sizlere mail ya da mesajlar gelmeye başlamıştır. Çeşitli şirketler sizlere hala tanıtım ve reklam mailleri ya da mesajları göndermek için izin istiyorlar. Bir çok kez bu tür mail ya da SMSlerle karşılaşmışsınızdır. Eğer bu tür mesajlardan rahatsız olan insanlardansanız o mesajlara evet cevabı vermeyin ya da herhangi birşeye tıklamayın çünkü sizden istenilen izne cevap vermezseniz bir daha size mesaj atamayacaklar.

BTK'nın yaptığı düzenlemeye göre bundan sonra reklam, tanıtım veya bilgi verme amaçlı herhangi bir şirket sizin izninizi almadan sizi arayamaz, mesaj atamaz ve mail atamaz. Bu nedenle şirketler herkese mesaj ya da mail atıyor, sizinle iletişimde kalmak istiyoruz izniniz gerekiyor diyor. Cevap vermek zorunda değilsiniz.

Bankalardan gelen kredi verelim aramalarına son. Mağaza ve şirketlerden gelen indirim ve kampanya mesajlarına son. Mailler biraz olsun rahatlayacak artık spamlar azalacak. Elbette bunların hepsi eğer size gönderilen izin isteğine olumlu cevap vermediyseniz gerçekleşecek. Yapılan düzenlemeyle bütün şirketlerden mesaj gönderme, mail atma ve arama ayrıcalıkları alındı. siz zamanında telefon numaranızı ya da mailinizi verdiyseniz bile bu ayrıcalıklar ellerinden alındı. Herşey sıfırlandı. Yeniden bu işlemleri yapmak için sizden izin almaları gerekiyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top