0
Android'in yeni sürümü Android M, resmi olarak tanıtıldı.
Google’ın geleneksel geliştirici konferansında Google I/O 2015 heyecanı Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sundar Pichai, konferansa kısa bir giriş yaptıktan sonra sözü Dave Burke’e bıraktı. Burke, geliştiricilerin merakla beklediği Android M‘in geliştiriciler için önizleme sürümünü tanıttı.
App Permissions
Her geliştiricinin kafasına göre kullanabildiği ‘uygulama izinleri‘. Android M ile artık uygulamalar indirildiğinde bir kabul listesi ile karşılaşılmayacak. İndirilen uygulama bir özelliği kullanmak istediğinde bunun için izin isteyecek. Google böylece geliştiricilerin kafasına göre bilgi istemesinin önüne geçmeye çalışacak. Uygulama izinleri ayrı ayrı ve uygulamalar için görüntülenebilecek ve istenirse kapatılabilecek. Uygulama güncellemelerinde de izinlerle uğraşmaya gerek kalmayacak.
App Links / İntent System
Google, uygulamalar arasındaki bağlantıların artık uygulama hedefli olmasını genele yayıyor. Böylece tüm uygulamalar birbirine bağlantı verebilecek. Onaylanan bağlantılarla bir uygulamadan diğerine direkt geçiş yapılabilecek.Android PayBu sene MWC 15’te ilk kez resmi olarak duyurulan Android Pay, Andorid M ile geliyor. Android Pay basitlik, güvenlik ve seçim hakkı dikkate alınarak geliştirilmiş. Andorid Pay’de telefonunuzun tuş kilidini açtıktan sonra NF özelliğini kullanarak ekstra bir kod girmeden ödeme yapabilmek mümkün olacak. Host Card Emulation teknolojisini kullanan Adroid Pay, açık bir platform olacak. AT&T, Verizon ve T-Mobile Android Pay’i kullanan ilk markalardan olacak. ABD’de 700 bin mağazada Android Pay kullanılabilecek. Ayrıca uygulama içi ödemelerde de tercih edilebilecek. Google, Android Pay için kendi parmak okuyucusunu geliştirecek. Android Pay, Android KitKat ve üzerindeki sürümleri kullanan Androidli cihazlarla kullanılabilecek.
Google ayrıca güç yönetimi ve bağlantı yuvası konusuna da odaklanmış. Yeni sürümde DOZE adı verilen güç yönetimiyle birlikte Android M sürümünün önceki sürüme göre Nexus 9 cihazı üzerinde 2 kat daha fazla enerji tasarrufu yapıyor. Chrome Custom Tabs bu özellikle geliştiriciler uygulamalarının içinde Chrome’u bir iç tarayıcı olarak kullanabilecek. Bu özellikle Chrome’da kayıtlı şifreleriniz, otomatik tamamlama ve çoklu güvenlik süreçleri geçerli olacak.Bu özelliklerin yanı sıra bir çok küçük özelliğin de ilave edildiği Android M, Nexus 5, 6, 9, ve Player cihazları için geliştirici sürümüyle test edilebilecek.
Öte yandan HD kalitede sınırsız ve ücretsiz fotoğraf depolama hakkı sunan yeni Google Photos (Fotoğraflar) uygulaması bugünden itibaren Android, iOS ve web platformlarında kullanıma sunulacak.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top