0
Youtube'un canlı yayınlar konusunda çok önemli değişiklikler yapacağı söyleniyor.  Bu değişikliklerin özellikle Twitch'i hedef alacağı ve zor duruma sokacağı konusunda yorumlar var. Konu şu ki Google, Youtube üzerinde önemli değişiklikler yapacak. Canlı yayınlar bundan sonra e-spor ve oyun odaklı olacak. Bizce çok eğlenceli değişiklikler gelecek.

Konuyla ilgili beni mutlu eden iki detay var. Twitch bahsedildiği kadar başarılı bir platform değil. Özellikle ülkemiz genelindeki internet hızları göz önüne alınırsa Twitch bir çok kesim için izlenemez durumda. Bunun en önemli etkisi de bazı kanalların belli koşulları  yerine getiremediği veya getirmediği için kaynak kalitesinde yayın yapması. Bir çok kanal kalite düzenlemesi yapamadığı için düşük internet hızında yayını izlemek imkansız hale geliyor. Özellikle mobil uygulamadan yayın izlemek imkansız.

Aynı durum yayıncılar için de geçerli. Yayın yapmak için gerçekten hızlı bir internete ve makineye ihtiyacınız var. Elbette bunlar Youtube'un da koşulları olacak ama izleyiciler için durum gerçekten daha kolay hale gelecek. Google'ın konuyla ilgili altyapısı var ve mobil uyumu da oldukça iyi.

İkinci detay ise Youtube'un daha popüler olması, kaynaklarının daha geniş olması, yani kolları daha uzun. Bu bazı konularda Twitch'in koyduğu yasakların Google tarafından telif sorunlarının ortadan kaldırılarak Youtube üzerinde olmayacağını düşünebiliriz. Canlı yayın Youtube gelişmelerini merakla takip ediyoruz.Bu yazı

http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top