0
Bakan Elvan yakın zaman önce konuyla alakalı bir açıklama yapmıştı. 4G için çok yakın zaman içinde ihaleler yapılacak. Asıl önemli haber ise ülkemize bir GSM operatörü daha giriyor. Ama bunun hakkında detaylı bilgi yok. Yani adını, yeni kurulup kurulmadığını, yabancı olup olmadığını ya da farklı bir bilgi sahibi değiliz. En yetkili ağızdan öğrendiğimize göre ülkemize 4. bir opeatör geliyor.

GSM operatörlerinin uzun süredir 4G ile ilgili çalışmaları mevcut. Şimdi bunları gösterme zamanı geldi. Turkcell Mobil Dünya Kongresi öncesi önemli açıklamalar yaptı. Diğer GSM operatörleri de konuyla ilgili hizmet vermek için sabırsızlanıyor. Ama bizim için sorun şu ki, ülkemizde daha 3G her yerde kullanılamıyorken, 3G özelliği olan baz istasyonu çok azken 4G'ye nasıl ulaşacağız?

Bakan Elvan 4G hizmetinin her yere dağılması için planlarının olduğunu vurguladı. Her operatör kendi baz istasyonuna sahip olacak ama nüfusu 10 binin altında olan bölgelerde ortak 4G hizmeti verilecek. Örneğin küçük bir kasabada bütün operatörler 4G hizmeti vermeyecek, bunu istemeyeceklerdir. Bu durumda hangi operatöre ait olduğuna bakılmaksızın tek bir baz istasyonunda o küçük kasabaya 4G hizmeti verilecek. Hattınız ne olursa olsun. Bu kısım daha plan aşamasında.

Yeni gelecek operatör konusunda da görüşlerimiz mevcut. Şuan bulunan 3 operatöre baktığımız zaman sözde hepsi derin bir rekabet içerisinde ama fiyatlara baktığımız zaman birbirlerini çok seviyorlar. Adeta bir kartel oluşmuş durumda. Hepsi birbirinden pahalı. Fiyat konusunda birbirleriyle yarışıyorlar. 4. bir operatör gelse ne olacak? Fiyatlar değişmeyeceği gibi o da kartele katılacaktır. BTK'nin tavan fiyatlar konusunda acil bir çalışması yapması gerekiyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top