0
Daha Google Glass tam olarak piyasaya çıkamamışken Google şimdi başka bir gözlük peşinde. Tam olarak gözlük değil ama son zamanların popüler teknolojilerinden birisi. Sanal gerçeklik gözlüğü. Neredeyse bütün teknoloji devleri bu gözlüklüklerden geliştirmeye başladı. Bazıları (Oculus Rift / Facebook) çok ilerledi. Google'da bu piyasaya girecek.

Söylenene göre Google yeni teknolojini Android işletim sistemiyle uyum içinde çalıştıracak. Şöyle ki yeni başlığın kendine özgü bir işletim sistemi olacak. Aslında diğer sanal gerçeklik cihazı sahipleri de aynı şey üstünde çalışıyor. Google işin gözlük kısmında şuan çok ileride olmayabilir ama yazılımsal kısmı diğerlerinden çok daha hızlı geçeceğinden eminiz.

Google'ın sanal gerçeklik çalışmalarına şu açıdan bakarsak merakla bitmesini bekleyebiliriz; geliştiricilerin Android oyunlarını sanal gerçeklikle uyumlu yaptığını düşünün. 3D oynanabilen ve sanal gerçeklikle çalışan oyunlar düşünün. Birde bunu telefonunuzla her yere götürdüğünüzü hayal edin. Uygulamadan ziyade mobil oyun sektörü, çok önemli gelişmelere gebe...


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top