0
Google, Code hostingi olan Google Code'da projeleri bulunanlara 13/03/2015 itibariyle nail göndermeye başladı. Google Code'un kapandığı haberini veren Google bu haberiyle özellikle gelişticileri üzdü. Açık kaynak kodlu projelerini geliştirmek için Google Code'u kullanan geliştiriciler şimdi nasıl bir yol izleyecek?

Google gönderdiği mailde Code'un 2006'dan beri hizmet verdiğini ve insanların projelerini burada yayınlayıp geliştirdiklerini söyledi. Şimdi kullanıcı sayısının azalması ve hizmetin daha fazla gelişme imkanı olmaması nedeniyle Google, Code projesine son veriyor.

Bundan sonra geliştiriciler ne yapacak? Benzer hizmeti veren servisler bu durumdan pay çıkaracak. İnsanlar ya kendi sistemlerini kuracak ya da başka servislere kaçacaklar. Tıpkı Google News'in kapandığı durumdaki gibi bir geçiş gerçekleşecek. O zaman Google'ın RSS okuyucusu kapandığı zaman bu durumda Feedly kar etmişti.

Eğer Google Code üzerinden projeleriniz varsa Google bunları yedeklemenizi öneriyor. Kapanışla birlikte bütün projeler silinecek. Codeları yedeklemeniz için bu adresten yardım alabilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top